Final gününde yarışlar sırasında hava koşulları 16 knot'a varan ani rüzgârlar ile zorlayıcıydı. Final günü birbirinden çekişmeli 6 yarış gerçekleştirildi ve yarış sonuçlarını gösteren tablodaki lider tam 4 kez değişti. Final yarışı yaklaştıkça her iki Umman takımının da ilk dörde girecekleri daha belirgin hale geldi. Oman Air su üzerinde rahat bir gün geçirerek dördüncülüğü alırken The Wave Muscat günü ve genel sıralamayı birinci olarak bitirdi.

Yarışların üçüncü günü Cumartesi gününü tek puan farkla ikinci sırada tamamlayan The Wave, Muscat final günündeki ilk yarışta öne çıkarak liderlik için yarıştığını gösterdi ve ilk yarışın sonunda kaptan Leigh McMillan ve ekibi Cumartesi gününün lideri Avustralyalı Red Bull Takımı'nı hızlı manevralar ile geçerek birinciliğe yerleştiler, dördüncü yarışın sonunda ise rahatlıkla 4 puanı alarak lider oldular. Leigh şunları söyledi "Bu sonuçtan çok mutluyuz. Yelkende bir başka zor gündü ve bu sonuçları elde edebilmek için gerçekten çok çaba gösterdik. Şu ana kadar harika bir yıl geçirdik, sezona tamamen yeni bir takım ile başladık ancak tüm takım arkadaşlarımız çok çalıştılar ve bu sonuçlar çabalarımızın karşılığını verdi. Böyle iyi bir şekilde devam edersek serilerin sonunda genel klasman şampiyonu olabiliriz".

Serinin ilk iki etabında genel sıralamada üçüncü olan ve İstanbul etabını dördüncü olarak bitiren Oman Air'in başarısını azaltmadı. Oman Air'in kaptanı Morgan Larson günü şöyle yorumladı; "Bu hafta çok iyi yarışlar çıkardık ve güne iyi mücadele ederek başladık, bu yüzden podyuma çıkamamak beni hayal kırıklığına uğrattı, ancak çok çalıştık, çok şey öğrendik, takımımız harika ve şimdi Portekiz'de yapılacak olan bir sonraki etaba hazırlanacağız."

Oman Air'in pruva gözcüsü Nasser Al Mashari İstanbul'daki genel deneyimlerini her iki takım için de şu şekilde özetledi: "İstanbul her iki Umman takımı içinde çok iyi geçti. The Wave Muscat'ın kazandığını görmek gerçekten çok güzeldi. Bizim için bugünkü yarış güçlü rüzgârlarla zorlayıcı bir etap oldu ancak maalesef podyum şansını yakalayamadık, ama bundan ders aldık ve umarım bir dahaki sefere istediğimiz sonuca ulaşacağız."

Artık her iki takımında tüm dikkatleri Portekiz'de yapılacak 4. Etaba yönelmiş durumda. The Wave Muscat takımının pruva gözcüsü Hashim Al Rashdai şunları söyledi "Bir sonraki etaba genel sıralamanın birincisi olarak gitmek harika. Diğer takımlardan beş puan öndeyiz ve bu şekilde devam edebileceğimize inanıyoruz. Gerçekten de Portekiz'i dört gözle bekliyoruz."

Extreme Sailing Serilerinin dördüncüncü etabı Porto, Portekiz'de 5-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak.

Extreme Sailing Serileri İstanbul Final Sonuçları

1. The Wave - Muscat (174)

2. Groupe Edmund De Rothschild (169)

3. Red Bull (159)

4. Oman Air (146)

5. SAP Extreme Sailing (131)

6. GAC Pindar (113)

7. Alinghi (99)

8. ZouLou (86)

2012 Takvimi & Yarış Yerleri:

Etap 1: 28 Şubat-2 Mart, Muscat, Umman

Etap 2: 17-20 Nisan, Qingdao, Çin

Etap 3: 7-10 Haziran, İstanbul, Türkiye

Etap 4: 5-8 Temmuz, Porto, Portekiz

Etap 5: 30 Ağustos-2 Eylül, Cardiff, İngiltere

Etap 6: 13-16 Eylül, Trapani, İtalya

Etap 7: 18-21 Ekim, Nice, Fransa

Etap 8: 6-9 Aralık, Brezilya

 

Editör: TE Bilişim