Türkiye 'Golfün Zirvesine' Aday

 Türkiye, adaylığını açıkladığı ve golfün zirvesi konumundaki 2022 Ryder Cup'taki etkinliğini artırıyor.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu, "Adaylar arasında en yüksek şansa sahip ülkelerden biriyiz" dedi Golfün dünyadaki önemli adreslerinden biri olmaya başlayan Türkiye, bu yıl da heyecanlı bir turnuvaya ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Tiger Woods'un efsanevi atışıyla başlayan ve dünya basınında büyük ses getiren Avrupa Turu'nun (European Tour) bu yılki üçüncü ayağı 13-16 Kasım tarihleri arasında Antalya Belek'te gerçekleşecek. Tribünden 8 bin 600 kişinin izlediği turnuvanın ev sahiliği ise Montgomerie Maxx Royal Belek yapacak.

60 MİLYON TURİST VAR

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçen yıl düzenlenen organizasyonun büyük ses getirdiğini söyledi. Ağaoğlu, "Bu organizasyondan aldığımız güçle Türkiye olarak 2022 Ryder Cup'a aday olduk" dedi. İki yılda bir Avrupa ve Amerika'nın en iyi 12'şer oyuncusunun katıldığı Ryder Cup'ı "golfün zirvesi" olarak tanımlayan Ağaoğlu, "Avrupa'da herkes bizden bahsediyor. Ryder Cup adaylığımızı açıkladıktan sonra her kesimden destek aldık. 7 ülke arasında en yüksek şansı olan ülkelerden biriyiz" diye konuştu. Dünyada seyahat eden 60 milyon golf turisti olduğunu ve bunun sadece 135 bininin Türkiye'ye geldiğini aktaran Ağaoğlu, şunları söyledi: "Golf oyuncuları genellikle yüksek gelirli turistler ve onların gittiği adresleri takip eden bir turist kitlesi var. Türkiye golf için Akdeniz çanağındaki en iyi adreslerden biri. Golfteki kapasitemizi artırırsak turizm hareketliliğimizi de 12 aya kolaylıkla çıkarabiliriz."

KASIMDA YÜZDE 100 DOLULUK

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy da golfle birlikte turizm hareketliliğinin 12 aya yayıldığını söyledi. Geçen yılki etkinliğin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayan Ersoy, "Bu yılki turnuvaya Tiger Woods'un katılmamasına rağmen ilgi çok yüksek. Odalarımız yüzde 100 doldu. Ayrıca hem otel hem de oyun fiyatlarımız yüzde 25 arttı. Turnuva nedeniyle diğer otellerin de dolluluk oranlarının yüzde 80'leri geçtiği bilgisini aldık" dedi. Golfün, ekim-mayıs ayları arasında Belek bölgesini canlı tuttuğunu vurgulayan Ersoy, "Golf nedeniyle otel fiyatları düşmüyor. Ayrıca ölü sezonda personel sayısını düşürmeden hizmet verebiliyoruz. Belek'te otellerde ve sahalarda çalışan 40 bini aşkın turizm personeli 12 ay kesintisiz çalışıyor" dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ 78 İSİM KATILACAK

Toplam 7 milyon dolar ödüllü organizasyona geçen yılın şampiyonu Fransız Victor Dubuisson'un yanı sıra eski dünya 1 numarası Lee Westwood, bu yılın Amerika Açık Şampiyonu Alman Martin Kaymer, kariyerinde 27 şampiyonluğu bulunan İspanyol Sergio Garcia, Colin Montgomerie ve eski şampiyonlardan Amerika John Daly gibi dünyaca ünlü 78 isim katılacak.

12 BİN KİŞİ İZLEYECEK

Mehmet Ersoy, geçen yıl 8 bin 600 kişinin izlediği turnuvayı bu yıl 12 bin kişinin takip edeceğini söyledi. Ersoy, gelecek yılki hedefin ise 18 bin seyirci olduğunu açıkladı.

120 MİLYON $'LIK BÜTÇE

Ahmet Ağaoğlu, Ryder Cup için 120 milyon dolarlık bir organizasyon bütçesi gerektiğini söyledi. Bunun 30 milyon dolarının Spor Toto'dan, kalan kısımının ise sponsorlar yoluyla sağlanacağını ifade eden Ağaoğlu, "Eğer bu organizasyonu Türkiye'ye getirmeyi başarırsak burası golfte bir marka haline gelir" dedi.

Editör: TE Bilişim