Uğurlar Olsun Salih Kaptan...

2003 Yılında bu yana Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Kaptan Salih Orakcı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan üçlü kararname ile başka bir göreve ataması yapılmak üzere görevden alındı.

11 yıldır Genel Müdürlük görevini yürüten Salih Orakcı'nın yerine bu görevi vekaleten Kaptan Olcay Özgürce'nin yürüteceği öğrenildi. 

Bekleniyordu

Kaptan Salih Orakcı'nın başka bir görece atanmak üzere görevden alınacağı bir süredir bekleniyordu.

Görevde bulunduğu 11 yıllık süre içeriswinde GTH sisteminin devreye alınması ve kurumun olgunluk ve istikrar kazanması için başarılı çalışmalar yürüten Kaptan Salih Orakcı, denizden gelmesi nedeniyle hızlı ve pragmatik çözümler üreterek kurumu geliştirdi. 

Başarılı çalışmalar yapılırken insan unsuru ve teknik altyapı da dahil olmak üzere şanssız kazaların da yaşanması Kaptan Salih Orakcı'nın hızını azaltan etkenler oldu. 

DenizHaber.Com olarak Kaptan Salih Orakcı'ya başarılı hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. 

------------------------------

Kapt. Salih ORAKCI Kimdir?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü. Kaptan.Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü. Kaptan. 16 aralık 1964 refahiye/erzincan doğumlu kaptan Salih Orakçc, 1986 yılında itü denizcilik yüksekokulu (denizcilik fakültesi) güverte bölümünden mezun oldu. 11 ağustos 1986 - 30 mart 2000 tarihleri arasında d.b. deniz nakliyatı taş'de sırasıyla; güverte zabitliği, 2. kaptanlık ve gemi kaptanlığı görevlerini yürüten orakçı, askerliğini; 23 mayıs 1988 - 30. kasım 1988 tarihleri arasında kısa dönem er olarak yaptı. 23 mart 2001 tarihinde Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne uzman olarak göreve başladı. sırasıyla; 20 temmuz 2001 deniz trafik operatörü, 19 ağustos 2002 tarihinde TBGTH dış ilişkiler  müdürlüğü ve 7 ekim 2002 tarihinde deniz trafik baş operatörü olarak görev yaptı. Amerika, Hollanda ve İngiltere'de deniz trafiği ve acil müdahale konularında özel eğitim gördü. uluslararası deniz trafik operatörü eğitmenliği sertifikasına sahip olup, tbgth sisteminde görev yapan deniz trafik operatörleri eğitimlerinde itü denizcilik fakültesinde eğitmenlik görevi yaptı. 9 eylül 2003 - 17 kasım 2003 tarihleri arasında vekaleten genel müdür yardımcılığı görevini yürüttü. 17 kasım 2003 tarihi itibariyle genel müdür yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevine asaleten atandı. 27 eylül 2005 tarihinde Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak atanan Orakcı TOBB - deniz meclis üyeliği'ni de yürütmektedir. Salih Orakcı, yüksek planlama kurulunun 7 şubat 2007 tarih ve 2007/ t-3 sayılı kararı ile adı 'kıyı emniyeti genel müdürlüğü' olarak değişen kurumdan 14 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan üçlü kararname ile başka bir göreve ataması yapılmak üzere görevinden alındı . Kaptan Salih Orakcı İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilişim