Bu yıl 27 Mayıs 2012 tarihinde Camialtı Tersanesinde saat 11.00 – 16.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Ananevi pilav günü Türkiye Denizcilik İşletmeleri  A.Ş Tersane Müdürü Süleyman Filiz başta olmak üzere birkaç kişinin üstün gayreti ile gerçekleştiriliyordu kişilerin fani kurumların ise baki olduğu ilkesiyle bu buluşmanın  bir dernek çatısı altında yapılmasının daha uygun olacağı görüşüyle dermek kurulması için girişimlere başlanılmış olup, Hukuki prosedür tamamlanmış Dernekler Masasına teslim edilmiştir.Dernek 16.05.2012 tarihi itibarı ile İstanbul Valiliği Dernek Masasınca uygun görülmüş ve yasallaşmıştır. Ananevi pilav gününün yapılacağı gün dernek üye kabulüne başlayacaktır.

Derneğe Denizcilik Bankası Türk A.O. kanunu ile kurulmuş, Tersane, Liman, Şehirhatları, Denizyolları, Deniz Nakliyat, Bankacılık, Hastane, Liman lokantası, Yalova Kaplıcaları, Tatvan İşletmesi ve bunların halef idaresi konumunda olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş, ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir hatları İşletmesi A.Ş. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Deniz Ulaşım A.Ş. Çanakkale İl Özel İdaresi GESTAŞ (Gestaş Deniz Ulaşım Tur. TİC AŞ.) İşletmesi ile sektörde mevcut kamu ve özel işletme Çalışanları ile eş, çocuk ve altsoyunu kapsayan Türk Denizcilik Sektörü mensuplarının üye olabilecektir.

Derneğin amacı; Türk Denizcilik Sektörü (Kamu ve Özel Kuruluşlar) mensuplarının (eş ve alt soyu dahil)  sosyal,kültürel ve ekonomik alanlarda faaliyetlerini ve geliştirilmesini sağlamak,bu konuda çalışmalar yapan gerçek ve tüzel kişi ve kuruluşlara destek vermek ve Denizcilik Bankası T.A.O ‘nun halef ve selef idarelerinin manevi mirasını korumaktır.

Denizcilik Mensupları Derneği Kısa adı DENİZ-DER olan derneğin  Geçici Yönetim. Mehmet ÇOŞTUR, Necip NALBANTOĞLU, Aziz HACISALİHOĞLU, Ali ATILGAN, Kemal KÜÇÜK, Süleyman FİLİZ, Abdülvahip YURTEKİN, Yaşar BAYRAK , Murat TEKER,Fahri KAKŞİ Abdullah DEMİRDÖVEN, Atilla SARAYOĞLU, Baki ŞENER, Muharrem UÇAR, Ogün KARATAŞ, Ömer ARICI, M.Metin DOĞRU. Mustafa KIRMACI, Melih Hüsnü YILMAZ, Arslan DEDE, Ahmet KARİPARDUÇ ‘tan oluşmaktadır.

Editör: TE Bilişim