Tersane ölümleri Yunanistan'ı birbirine kattı  
 
Yunanistan'ın Pire kentinde bakım onarım çalışmaları yapılan bir tankerde meydana gelen ve 8 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan kazayı protesto eden liman çalışanları ile polis arasında arbede yaşandı. Olaylarda 13 kişi yaralandı.

Ölümler sonrası çatışma...

Pire'nin "Perama" sahilinde dün akşam saatlerinde limanda demirli Panama bandıralı "Friendship Gas" adlı likit gaz tankerinin ambarında, kaynak çalışmaları sırasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Kaza sonrasında, "iş yerlerinde can güvenliğinin yeterince sağlanmadığı" gerekçesiyle 3 günlük grev yapacaklarını açıklayan ve Yunanistan Ege ve Deniz Ticaret Bakanlığı önünde gösteri düzenleyen liman çalışanlarıyla polisi arasında arbede yaşandığı belirtildi.
 
Bir grup gösterici bakanlık binasına girmeye çalışırken, çevrede bulunan araçlarda maddi zarara yol açtılar. Polis gruba karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.
 
Göstericiler güvenlik ekiplerine taş ve çeşitli cisimlerle yanıt verdi. Olaylarda beşi liman güvenlik  görevlisi, sekizi ise polis olmak üzere 13 kişi hafif şekilde  yaralandı.

Hürriyet

 

 

Editör: TE Bilişim