SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Tersan Tersanesi, Norveç'in en büyük balıkçı firmalarından Strand Havfiske firması için inşa ettiği balıkçı gemisi Havstrand'ı teslim etti.

Son teknoloji ürünü olan gemi, Tersan'ın aynı şirkete yaptığı 2. balıkçı gemisi. Tersan, Mart ayında da diğer balıkçı gemisi Havbryn'i teslim etmişti.

Geminin dizayn ve inşası sırasında, hızlı ve emniyetli trol çekme işlemi yapabilmesi ve düşük yakıt tüketimi gibi özelliklerin olmasına çaba gösterildi. 

Tersan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu,  teslim töreninde yaptığı konuşmada; 'Bugün bizim için büyük ve gururlu bir gün; Norveç'e ikinci trol teknemisi teslim ediyoruz. F/T Havstrand çok yüksek kalitede bir balıkçı gemisidir. Bu gemi kesinlikle hem bizim şirketimize hem de müşterimize değer katacaktır. Balıkçılık ve açık deniz sektörlerine yaptığımız son teslimlerimizle yakaladığımız sürdürülebilir başarı ile Tersan, talepkar müşterilerine ne kadar yüksek kalitede ve değerli gemiler teslim edebildiğini göstermiştir. Üretimdeki artan yeterliliğimiz ile tersanemizin bir bölümü neredeyse balıkçı gemisi inşa eden konveyör sistemine dönüştü. Kuvvetle inanıyorum ki, müşteri memnuniyeti odaklı çalışma anlayışımızla birlikte Norveç ile işbirliğimiz artarak sürecektir.'

Yen trol teknesinin özellikleri arasında mükemmel trol manevra yeteneği, yüzer frekansanlayışıyla yakıt tasarrufu, egzost hattında seçilebilir katalitik konvertör; IMO Tier III gerkeliliklerinin karşılanması, gelişmiş balık işleme bölümü ve yeni modern hidrolik trol vinçleri bulunuyor.

 

 

Editör: TE Bilişim