'Terkos`a deniz suyu verildi' iddiası
 
İSKİ İDDİALARI YALANLIYOR

Denizden göle su çekilmesinin sözkonusu olamayacağını belirten İSKİ yetkilileri ise deniz suyunun gölün denize çok yakın olması nedeniyle doğal yollardan karışabileceğini söylüyor.

Ancak çevrecilere göre İSKİ `nin bu savunması gerçekçi değil. Çetintaş, `Deniz suyunun baraja karışması az miktarda olur, bu kadar yüksek miktarda olmaz. Kendiliğinden karışmıyor, çünkü daha önce de karışması mümkün olurdu. Denize kaymasın diye daha önce kaya sistemiyle dolgu yapıldı`` diye konuştu.

İSKİ , Terkos Gölü `ndeki suyun İkitelli ve Kağıthane `deki tesislerde arıtıldıktan sonra şehre verildiğini ve elde edilen değerlerin dünya standartlarına uygun olduğunu belirtiyor.

TAHLİL ÇAĞRISI

Sudaki tuz oranının standartların çok üzerinde olduğunu öne süren çevreciler, İSKİ `yi Terkos Gölü suyunun tahlil etmeye çağırıyor.

Çetintaş, `Burada doğanın dışında, insan eliyle karışım olduğu kesindir. İSKİ yetkilileri ile biz basının huzurunda oradan su numuneleri alarak laboratuava götürüp, tahlil ettirebiliriz. Sonucu da hep birlikte görürüz`` diye konuştu.

MİLLİYET

Editör: TE Bilişim