Tema ve Turmepa'nın 'geleceğimiz Erimesin' Eğitimleri Yollarda

Küresel Isınma ve İklim Değişikliğine Karşı, ilk kez iki sivil toplum kuruluşu el ele vererek yurt çapında eğitimler vermek üzere bir kampanya başlattı. Çevre konusunda önemli bir adım olarak Tema ve Turmepa tarafından başlatılan "Geleceğimiz Erimesin" kampanyasında; kamuoyunun bilinçlendirilmesi için karadan ve denizden mobil eğitim etkinlikleri düzenlenecek. Kampanya için geçtiğimiz sene toplanan bağışlarla ilk eğitim araçları hazırlandı. Güneş panelleri ve rüzgar türbinleri ile desteklenen araçlar eğitimlere başladı. Mobil araçlardaki eğitimli gönüllü ekipler, ziyaret edecekleri bölgelerde küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda bizleri bekleyen tehditlerle ilgili farkındalık yaratarak yapılması gerekenler konusunda bireyleri bilinçlendirmek üzere çalışmalar gerçekleştiriyor.

"Geleceğimiz Erimesin" kampanyasında Turmepa'nın özel donanımlı eğitim teknesi, eğitim için gerekli olan elektrik enerjisini rüzgar enerjisinden yararlanarak sağlayacak. 15 Eylül 2009'da Göcek'ten Kalkan'a hareket eden tekne, kıyı il ve ilçelerinde yaşayan halkımızla buluşacak. Tema'nın, eğitimler için gerekli elektrik enerjisini güneş panelleriyle sağladığı ve aynı anda 40 kişiye eğitim verebilen 70 m2lik kapalı eğitim salonu olan TIR'ı ise öncelikle İstanbul'da Kanyon Alışveriş Merkezi önünde 1 ay boyunca İstanbulluların ziyaretine açık olacak, sonrasında eğitim yolculuğuna başlayacak. Eğitimler öğrencilere ve tüm halka açık. Program Tema ve Turmepa internet sitesinden takip edilebiliyor.

"Geleceğimiz Erimesin" kampanyasının çok daha fazla sayıda kişiye ulaşması için çevreye duyarlı tüm kişi ve kuruluşlar destek vermeye çağrılıyor. Kampanyaya bağış yapmak için Avea, Turkcell veya Vodafone hatlarından 4014'e SMS atılabiliyor veya banka hesap numaralarından bağış yapılabiliyor.
 

Editör: TE Bilişim