RUHSATSIZ TEKNELER, YILBAŞINDAN SONRA DENİZE ÇIKAMAYACAK 

İnebolu İlçesi Liman Başkanlığı 18 grosun altındaki tüm tekne sahiplerinin 31 Aralık 2009 tarihine kadar ``Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi``almaları gerektiğini, aksi halde yasa gereği cezai işlem yapılacağını bildirdi. 
İnebolu Liman Başkanı Ergün Kayalı balıkçıları bilgilendirmek için çevre ilçelerde toplantı düzenledi. Toplantılarda balıkçılara ruhsatname çıkarmanın zorunlu olduğunu anlatan Kayalı, aksi halde yasa gereği cezai işlem yapılacağını belirtti. Ergün Kayalı, ruhsatnamesi bulunmayan teknelerin sahiplerine 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren en az 400 TL para cezası verileceği, ayrıca denize çıkamayacakları uyarısında bulundu. 

İnebolu Liman Başkanlığı`na kayıtlı olarak İnebolu, Doğanyurt, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde 18 grosun altında 600 adet tekne bulunuyor. Yılbaşına bir hafta kala teknelerden 400`ü ruhsatnameleri çıkardı. Geriye kalan 200`e yakın teknenin sahiplerinin de yılbaşından önce ruhsatnamelerini çıkarmaları gerekiyor. 

Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren 5897 Sayılı Kanun`a göre 18 gros altındaki tüm teknelerin ``Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi`` çıkarması gerekiyor.
 

Editör: TE Bilişim