DEMİREL:TEKNELERİM HARAÇ-MEZAT SATILDI

TMSF'nin el koyduğu Egebank'ın eski hakim ortağı Murat Demirel, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'a tekne satmadığını, kendisini de tanımadığını söyledi.Demirel, kendisine ait bir tekne bulunmadığını sözlerine ekledi. Demirel 1985'ten bu yana denizcilikle ilgilendiğini belirtirken tekne alışverişiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Benim denizciliğe meraklı olduğum bilinen bir konudur. 1985'ten bu yana denizcilikle haşır neşirim. Elimden onlarca tekne geçti. Hapse girdiğimde elimde iki tekne bulunuyordu. Ancak bunlar leasing yoluyla alınmış teknelerdi. Yani yüzde 10-15'i için peşin para ödenmiş, kalanı 8-10 yıl vadelendirilmişti. Borçları ödenmeyince haraç mezat satıldılar. Bir tanesinin bağlı bulunduğu marinaya borcu vardı. O'nu öyle sattılar mesela."

TMSF bile "Borcun 340 milyon $" dedi
Demirel şu an TMSF'nin üzerine tedbir koyduğu herhangi bir teknesi bulunmadığını borçlarının da abartıldığını ifade etti. Egebank'ın tüm pasifinin Betpas kendisine borç olarak yıkıldığını kaydeden Demirel şöyle devam etti:

"4 yıl bana eziyet ettiler. 1.2 milyar doları, üstelik çete kurarak bavullarla çantalarla kaçırdığımı söylediler. Daha sonra TMSF ile bir masa etrafında borçları konuşmaya başladık. '340 milyon dolar getir seni ibra edelim' dendi. Sonuçta geldiğimiz nokta budur. Ancak kamuoyu yıllarca benim boynuma 1.2 milyar dolarlık borcu astı. Bu bankanın hiç mi aktifi yoktu? Hiç mi alacağı yoktu? Disponibilite ve munzam karşılık olarak 400 milyon doları vardı. Ovvernight piyasada el konmadan bir gün önce 350 milyon dolar para vermişti. 720 bin kredi kartı, 2 bin 500 kurumsal müşterisi ve açılan krediler vardı."

Demirel su ana kadar kendisinden nakdi ve gayrinakdi olarak 80 milyon dolar tahsilat yapıldığına da dikkat çekti.

Kaynak:Vatan Gazetesi

Editör: TE Bilişim