Tekneler Göcek denizini kirletiyor

Göcek`te yoğun tekne trafiği nedeniyle deniz suyunun kirlendiği belirlendi. Muğla Valisi, koylarda temizlik yapacaklarını, kirleten teknelere ceza kesileceğini açıkladı.
 
MUĞLA - Muğla Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi `nin Göcek koylarında yaptığı araştırmada, yoğun tekne trafiği nedeniyle deniz suyunda kirlilik yaşandığı tespit edildi. Hazırlanan rapor, Muğla Valiliği ve yerel yöneticilere sunuldu.Raporda, bölgenin Türkiye `de en yoğun tekne trafiğinin yaşandığı bölgelerden birisi olduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

`Göcek koyları kirlenme açısından bir tehlike ile karşı karşıya bulunuyor. Bölgede yapılan fiziksel, kimyasal ve mikro biyolojik ölçümlerde su sirkülasyonunun çok yavaş olduğu tespit edildi. Göcek koylarında deniz suyu kirliliği sınır derecelere ulaşmış durumda. Katı ve sıvı atıkların, kimyasal ve biyolojik arıtmaya tabi tutulmadan denize akıtılması sonucu koylarda yaşanan kirlilik hızla artıyor.”

KOYLARI KİRLETENLERE CEZA

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğu, Muğla `da 108 koy bulunduğunu belirterek, `Bu koyların kirletilmemesi için yoğun çaba harcıyoruz. Önümüzdeki günlerde koyları yerel yönetimler ve bu koylarda bulunan işletmeler aracılığı ile teknelerle temizleyeceğiz” dedi.

Koyları kirletenlere yönelik yasal yaptırımlarında hayata geçileceğine işaret eden Yiğenoğlu , `Muğla `da bulunan 108 koyu kimsenin kirletmesine müsaade etmeyiz koyları kirleten teknelere sahil güvenlik ve çevre müdürlüğü ekipleri ceza kesecekler. Bu konuda esas görev koyların bulunduğu bölgelerdeki yerel yönetimlere düşüyor” diye konuştu.

NTV-MSNBC

Editör: TE Bilişim