"Tekneler Artık Türk Bayrağı Çekecek"


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Yüksek Vergiler Yüzünden Yabancı Bayraklara Giden, Başka Ülkenin Bayrağını Dalgalandıran Tekneler Artık Türk Bayrağı Çekecekler. Bunun İçin Bir Bakanlar Kurulu Kararı Çıkarıyoruz' Dedi.

Yıldırım, Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde düzenlenen, ''7. Ahşap Tekne Yat ve Kültür Festivali''ne katıldı.

Yıldırım, ilçe limanında halka hitaben yaptığı konuşmada, 1 Temmuzda, denizle ilgisi olan her yerde Kabotaj Bayramı'nın kutlandığını anımsattı.

2004'ten itibaren bu bayramın anlamına uygun olarak kutlanmasına başlandığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

''Neden derseniz? Denizde kullanılan yakıt çok pahallıydı, biz Ötv'yi kaldırdık, balıkçılar, ticari tekneler, yük ve yolcu taşıyan gemilerin yakıt fiyatları ucuzlayınca denizlerimiz daha fazla kullanılmaya başlandı. Denizciliğimiz daha çok gelişti. Eğer bu yakıtı indirmeseydik, emin olun ki balıkçılarımız avlanmak için mendireğin dışına çıkamazlardı, bu meslek ölürdü.

Yine en son yaptığımız, balıkçıların Türk bayrağı çekmesi için bir düzenlememiz var. Yüksek vergiler yüzünden yabancı bayraklara giden, başka ülkenin bayrağını dalgalandıran tekneler artık Türk Bayrağı çekecekler. Bunun için bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkarıyoruz. Böylece mevcutlar da bunu çekebilecek. Yeni yapılanlarda zaten sorun yok, dışarıdan yapılanlara da kolaylıklar getiriyoruz. Böylece hem denizciliği sevdirmek hem de denizcilikle ilgili her türlü faaliyeti desteklemek suretiyle geliştirmeyi hedef alıyoruz. Bizim Bakanlığımız Türkiye'deki toplam kamu yatırımlarının yüzde 50'sini yapıyor.''
 

Editör: TE Bilişim