Tekne ve yatlara Türk bayrağı için son hafta 
 
Türklere ait olan, ancak yabancı bayrak taşıyan tekneler için getirilen vergi avantajında son 7 güne girildi. Bu süre zarfında başvuran tekne sahipleri yüzde 26 vergi indiriminden yararlanacak. 
 
Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, hükümetin süreyi uzatmaması halinde, 30 Kasım'a kadar Türk bayrağına geçmeyen tekne ve yatların vergi indiriminden yararlanamayacağını açıkladı. Müsteşar, başvurularda sıkıntı yaşanmaması için liman başkanlıklarının önümüzdeki hafta sonu da açık tutulacağını kaydetti.

Bir süredir, söz konusu uygulamadan yararlanmak için müracaat edenlerden 'Veraset İntikal Vergisi alınacak' şeklinde bir söylenti yayılıdığını, bunun doğru olmadığını belirten, Naiboğlu, "Maliye Bakanlığı ile görüştük. Türk bayrağına geçmek isteyen tekne ve yat sahipleri rahat olsun. Geçiş sırasında yüzde 1 vergi ve harç dışında başka bir ücret alınmayacak." dedi.

Vergi indiriminin yürürlüğe girmesinin ardından tekne ve yatlardan alınan yüzde 18'lik KDV yüzde 1'e çekilirken, yüzde 8 olan ÖTV ise sıfırlanmıştı. Daha önce alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi de kaldırılmıştı. Denizcilik Müsteşarlığı, vergi indirimi düzenlemesiyle, 3 bin tekne ve yatın Türk tesciline geçmesini hedefliyor.

CEM YILMAZ TÜRK BAYRAĞI ÇEKTİ

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, 30 Haziran'da yürürlüğe giren vergi indirimi uygulamasının ardından bugüne kadar 800 tekne ve yatın Türk bayrağına geçtiğini açıkladı. Türk bayrağını tercih edenler arasında ünlü şovmen Cem Yılmaz ile Yalçın Sabancı'nın da bulunduğunu kaydeden Naiboğlu, "300'e yakın tekne ve yat da Türk bayrağına geçmek için müracaatını yaptı. İşlemleri tamamlanmak üzere." diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim