“Balıkçı Gemisini Avcılıktan Çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği (2013/25)” ve “Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği (2013/26)” Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
 
Balıkçı gemisini avcılıktan çıkaranlara yönelik düzenlemeyle stokların korunması, av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için 10 metre ve üzerindeki balıkçı gemisini kendi isteğiyle avcılıktan çıkaran gemi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları belirlendi.
 
Tebliğe göre, denizlerde avcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat tezkeresi halen geçerli olan 10 metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip ve Su Ürünleri Bilgi Sistemi'nde kayıtlı gemiler destekleme kapsamında olacak. İç sularda faaliyet gösteren gemiler, yardımcı gemilerle boy uzunluğu 10 metreden küçük gemiler destekleme kapsamı dışında bulunacak. Birden fazla balıkçı gemisi sahibi olanlar ancak bir gemisi için müracaat edebilecek. Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri, Tebliğin yayımından 20 Eylül 2013 tarihine kadar gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edebilecek, teslim veya devir tarihine kadar balıkçılık faaliyetinde bulunabilecek.
 
Su ürünleri yetiştiriciliği yapanların ise ürün desteklemeleri için en geç 30 Kasım 2013 tarihine kadar yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat ederek tebliğ kapsamında istenilen belgeleri teslim etmeleri gerekecek.
Editör: TE Bilişim