Rıdvan Beder (16) ve bir grup arkadaşı, Albatros sahilinden tekneyle denize açıldı. Açıkta durdurulan teknede bulunanlar bir süre denize girdi. Daha sonra teknenin motorunu çalıştırmak isteyen Rıdvan Beder, kazayla denize düştü.

Beder, bu sırada motorun çalışması nedeniyle bacaklarını pervaneye kaptırarak ağır yaralandı. Denizden çıkartılarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisine kaldırılan Rıdvan Beder'in bir bacağının koptuğu, bir bacağının da parçalandığı anlaşıldı.

Bunun üzerine Beder'in kopan bacağının bulunarak hastaneye getirilmesi için Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine giden ekiplerce yapılan çalışmalarda kopan bacağın bulunamadığı öğrenildi.

DenizHaber.Com

-------------------

KOPAN BACAĞINI DENİZDE ARADILAR (Akşam Gazetesi-28.06.2006)

İstanbulspor genç takımının forvet oyuncusu 17 yaşındaki Rıdvan Beder'in arkadaşlarıyla çıktığı tekne gezisi hayatını kararttı. Yıldız futbolcu, Büyükçekmece Albatros Mevkii'nde teknede dengesini kaybedip, suya düşünce pervanelere takılan sağ bacağı diz kapağı üstünden koptu. Rıdvan Beder hemen hastaneye yetiştirildi. Ancak, kopan bacak tüm aramalara rağmen bulunamadı. Bulunabilseydi, yerine dikilebilecekti.

TEKNEYİ KULLANAN ALKOLLÜYDÜ

Büyükçekmece Albatros açıklarında önceki akşam meydana gelen olayda, İstanbulspor genç takımının forveti 17 yaşındaki Rıdvan Beder, 29 yaşındaki Erhan Öktem ve ismi öğrenilemeyen başka bir arkadaşıyla birlikte, tekneyle gezintiye çıktı. Alkol aldıkları da öğrenilen gençlerden tekneyi kullanan Erhan Öktem, aniden gaza yüklenince, teknenin kenarında oturan Rıdvan Beder aşağı düştü. Teknenin altında kalan Beder'in sağ bacağı diz kapak üstünden koptu. Daha sonra kıyıya çıkarılarak ambulansla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorları durumunun ciddiyetini koruduğunu söyleyerek, 'Bacağı kopmuş. Vücudunun çeşitli yerlerinde de çarpmaya bağlı olarak yaralanmalar var' dedi. Tekneyi kullanan Erhan Öktem, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BACAK 2 SAAT İÇİNDE BULUNSA, YERİNE DİKİLECEKTİ

TÜRK Böbrek Vakfı Hizmet Hastanesi Ortopedi Bölümü Başkanı Şafak Şahlan: Bu tip olaylarda doku çok ezilmemişse ve olayın üzerinden 2 saat geçmediyse mikrocerrahi yöntemiyle bacak yerine dikilebilir. Ancak olayın denizde meydana gelmiş olması nedeniyle deniz suyunun dokuları bozma etkisi fazla. Biz ortopedistler, bu tip bacak kopmalarında ve giotin tipi bacak kesilmelerinde mikro cerrahi operasyonunu uygun buluyoruz. Ama yine de genç futbolcu, bacağı dikilseydi bile aynı performansı gösteremezdi.

Kopan bacak arandı

BÜYÜKÇEKMECE Cumhuriyet Başsavcılığı, Rıdvan Beder'in kopan bacağın bulunması için arama başlattı. Balıkadamlar ve deniz polisi seferber oldu. Fakat 2 saat süren arama sonuçsuz kaldı. Geç olduğu gerekçesiyle arama çalışmalarının durdurulması üzerine Beder'in arkadaşları ve yakınları Büyükçekmece Adliyesi önüne gelerek eylem yaptı. 80 kişilik öfkeli kalabalığı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipler Amiri sakinleştirdi.

'Oğlumun hayatı karardı'

ACILI baba Hasan Beder, 'Bizim haberimiz yoktu. Tekneyi süren 29 yaşlarında biriymiş. Ayrıca alkollüymüş. O adamdan davacıyım' dedi. Oğlunun uzun yıllardır İstanbulspor'da futbol oynadığını belirten Beder şunları söyledi: 'Tekne geri geri gelmiş ve Rıdvan teknenin altında kalmış. Artık futbol oynamayacak. Hayatı karardı.'

FUTBOLU ÜST DÜZEYDİ

BEDER'in 4 yıldır İstanbulspor altyapısında forvet olarak oynadığını belirten hocası Engin Çalışır, şoke oldu. Çalışır, 'Hem kişiliği hem de futbolculuğu üst düzeydeydi. Gelecekte çok iyi bir futbolcu olacaktı' dedi.

Kaynak:Ercan Öztürk-Akşam Gazetesi

Editör: TE Bilişim