Çayeli'nde yapım çalışmaları devam eden Doğa ve Hayvan Müzesi'ne konulmak için satın alınan tekne, müzede oluşturulan alana sığmayınca ortadan ikiye bölünerek, yarısı müzeye diğer yarısı ise ilçe girişine konuldu.

Çayeli Belediyesi tarafından, Eski Pazar Mahallesi'ndeki ahşap yapıda Doğa ve Hayvan Müzesi oluşturma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık iki yıldır devam eden çalışmalar kapsamında, müzede kullanılmak üzere 6 metrelik balıkçı teknesi satın alındı.

Tekne, müzede ayrılan bölüme sığmayınca ortadan ikiye kesildi. Teknenin bir bölümü müzede ayrılan yere konularak, üzerine balıkçılığı anlatan çeşitli malzemeler yerleştirildi. Teknenin diğer bölümü ise ilçe girişindeki kavşağa konuldu.

Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 220 metrekarelik teşhir alanına sahip müzedeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Müze içinde kullanılmak üzere temin ettikleri teknenin, konulması planlanan alana sığmadığını ifade eden Baltacı, ''Bu nedenle tekneyi ortadan kesmek zorunda kaldık. Teknenin bir yarısını güzel görüntü olması için ilçe girişine koyduk. Diğer yarısını da müze içerisine yerleştirdik'' dedi.

Editör: TE Bilişim