Nil’in kollarından birini oluşturan Beyaz Nil nehrinde meydana gelen kazada 200’den fazla kişinin öldüğü sanılıyor. Boğulanların çoğunun kadın ve çocuk olduğu tahmin ediliyor. Teknedeki Güney Sudanlılar’ın, Yukarı Nil eyaletinin başkenti Malakal’da yeniden başlayan şiddetli çatışmalardan kaçtığı belirtildi. 15 Aralık’tan bu yana hükümet güçleri ve isyancılar arasında iki kere el değiştiren Malakal’ı geri almak için isyancılar yeni bir saldırı başlatmıştı. 

Hükümet birlikleri de, Bor kentini isyancı askerlerin elinden almak için operasyona başlaması üzerine her iki cepheden de şiddetli çatışma haberleri gelmeye başlamıştı. Bor ile başkent Cuba arasında bulunan stratejik Mongolla limanının isyancı askerlerin eline geçtiği ileri sürülse de, hükümet birlikleri haberi yalanlamıştı.

Ülkede çatışmalar ülkenin en büyük kabilesi Dinka’ya mensup Devlet Başkanı Salva Kiir’in, ikinci bütük kabile Nuer’in mensubu olan eski yardımcısı Riek Machar’ı 15 Aralık’ta darbe girişiminde bulunmakla suçlaması üzerine başlarken, etnik şiddet olayları da yaşanmıştı.

Editör: TE Bilişim