Tekirdağ Limanı'nın özelleştirilmesi gündemde!

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, ''Tekirdağ Limanı'na talip olacak firmalarla konsorsiyum yaparak özelleştirme sürecinin içinde olmayı arzu ederiz'' dedi.

Daha önce özel müteşebbis tarafından işletilen Tekirdağ Limanı'nın, bu yılın mart ayında liman işletmeci şirketin talebi üzerine Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca mevcut işletme hakkı devir sözleşmesi fesh edilerek, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş'ye devredildiğini kaydetti.

Bu nedenle Tekirdağ Limanı'nda zaman zaman sıkıntıların yaşandığını anlatan Günay, kamunun işletme anlayışıyla, özel müteşebbisin işletme anlayışı arasında farklılık olduğunu ifade ederek, ''Zaman zaman Tekirdağ Limanı'nda limanla ilgili dış ticaret işleri yapan üyelerimiz ya da Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi sıkıntılar yaşıyor. Dolayısıyla bu sıkıntıları gören yaşayan ve bunlara çözüm arayan kurumlardan birisi olarak limanın biran önce özelleşmesini önemsiyoruz'' diye konuştu.
     
''Özel müteşebbise destek oluruz''
     
Günay, Tekirdağ Limanı'nın, işletmeciliğini üstlenecek özel müteşebbise, destek olacaklarını vurgulayarak, limana talip olacak firmalarla konsorsiyum yaparak özelleştirme sürecinin içinde olmayı arzu ettiklerini bildirdi.
     
Kuruma kayıtlı 5 binin üzerindeki üyenin limanda ithalat ve ihracat yaptığını kaydeden Günay, ''Dolayısıyla bu işin içerisinde olmak, bizim bölgedeki dış ticaretle ilgili, limanla ilgili ticareti olan insanlarımızın yaşayacakları sıkıntıları minimize etmek imkanı oluşturacaktır. Bu da bir fikirdir, bir algıdır, gerekirse böyle bir işin içerisinde olabiliriz'' ifadesini kullandı.
     
Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Eti de Tekirdağ Limanı'nın özelleşmesinden yana olduklarını belirterek, özelleşen limanı alan firmanın maksimum çalışabilmek için elinden gelen çabayı göstereceğini kaydetti.
     
Uluslararası bu limanın, daha efektif faaliyet içinde olup iş ve katma değer üretebilmesi için özelleştirilmesini desteklerini anlatan Eti, limanın özelleştiği takdirde buradaki işlem hacminin artacağını savundu.

Editör: TE Bilişim