Tekirdağ Limanı Demiryolu’na Kavuşuyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 13 Nisan’da Tekirdağ Altınova kavşağında gerçekleştirilen Muratlı-Tekirdağ-Akport demiryolu temel atma törenine katıldı.
 
Demiryolu projesinin Tekirdağ'ın kaderini değiştireceğinin altını çizen Bakan Yıldırım, “Bu proje bizim önümüze geldiğinde tereddütsüz evet dedik, çünkü kader değiştirecek bir proje. Bu proje Altınova Kavşağı’nda kazaları da düşürecektir”' diye konuştu.
         
50 milyon YTL maliyetli Tekirdağ-Muratlı-Akport demiryolu hattının kamulaştırma işlemleri 2005 yılında tamamlanmış ve 2006 Ekim ayında yapılan ihale sonrasında demiryolunun inşaat çalışmalarına başlanmıştı.
 
Demiryolu, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesine, ardından yeni yapılacak olan İstanbul/Halkalı-Edirne demiryoluna bağlanacak. Mevcut İstanbul-Edirne demiryolu, Çerkezköy-Çorlu ve Muratlı istasyonlarından geçiyor. Muratlı'da D-110 ve D-100 karayollarını birleştiren yolun ilçeden geçmesi sayesinde karayolu ve demiryolu bağlantısının çok daha verimli hale geleceği, yurtiçi ve yurtdışı ulaşımını kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Kaynak: İMEAK DTO Web Sitesi www.denizticaretodasi.org

Editör: TE Bilişim