TDİ, pilotaj zammını erteledi

TDİ Yönetim Kurulu, kılavuzluk ve römorkör hizmetlerine yapılan zammın ertelendiğini bildirdi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Toplantısı'na katılan Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ (TDİ)  Ege Bölge Müdürü Nihat Baç, TDİ Yönetim Kurulu'nun kılavuzluk ve römorkör hizmetlerine yapılan zammı ertelediğini açıkladı. Zammın ertelendiği TDİ'nin internet sitesinden de duyuruldu.

TDİ,  1 Ocak 2009 tarihinden itibaren uygulanmak üzere kılavuzluk ve römorkörlük hizmetlerine TL bazında yüzde 50'ye varan oranlarda zam yapma kararı almıştı. TDİ açıklamasında, 1 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girmesi düşünülen Euro bazlı tarifelerin, global ekonomik krizin sektörde yaratacağı olumsuzluklar da dikkate alınarak, kriz etkisini yitirinceye kadar ertelendiği duyuruldu.  TDİ'nin ertelediği  Römorkör Hizmet Tarifesi'nde; dolara endeksli tarifeler Euro'ya çevrilirken, iki başlık halinde yapılan zamlarda küçük liman büyük liman ayrımı yapılarak, 10 milyon GRT'a kadar olan küçük limanlarda tarifeler yüzde 50, 10 milyon GRT' üzeri yük elleçlemesi yapan büyük limanlarda ise yüzde 40 oranında zam görmüştü.

Öte yandan DTO İzmir Şubesi, meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından başlayan yeni dönemdeki ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, ilk toplantıda kıyı il ve ilçelerdeki belediye başkanlarına denizci danışman istihdam etmeleri çağrısında bulundu. İzmir'in 24 milletvekili arasında sadece 2'sinin odalarının yerini bildiğini söyleyen Dologh, siyasilerin denizcilik sektörüne daha ilgili olmasını beklediklerini belirterek, "İzmir ilçeleri arasında Seferihisar, Urla ve Çeşme belediyelerinde mutlaka denizci danışman olması gerekiyor. Hatta deniz kenarındaki il ve ilçelerin tamamına denizci danışman lazım. Hangi partinin olduğu önemli değil, denizciliğin önemsenmesini istiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim