Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Denizyolları İşletmesi'nin iç ve dış hatlarda sefer yapan feribot ve gemilerinden 5'inci kez satışa çıkartılan Samsun ve Ankara feribotlarıyla TDİ Karadeniz Gemisi için Başbakanlık Özelleştirme idaresi'nin açtığı ihaleye 8 teklif geldi. Kapalı zarf usulü yapılan ihalede Samsun için 3, Ankara için 2 ve Karadeniz için 3 olmak üzere verilen tekliflerin sahipleri, "nihai pazarlık" için 1 Kasım 2004 günü TDİ merkezine gelecekler.
Geçen mart ayında yapılan son ihalede Ankara Feribotu için 5,6 milyon dolar, Samsun Feribotu için 6.6 milyon dolar, kruvazör tipi TDİ Karadeniz Gemisi için ise 6 milyon dolar değer biçilmiş, ancak bu fiyatları veren alıcı çıkmamıştı.
Şehir Hatları'nın yıl sonuna kadar İDO ile birleştirilmesi kararının ardından TDİ gemilerinin satışa çıkarılması, "TDİ yolcu taşımacılığından çekiliyor" yorumuna neden oldu.

Özelleştirme İdaresi, en son bu yılın mart ayında ihaleye çıkardığı gemi ve feribotları satamamış, yeni bir satış takvimi hazırlayarak, ilgilenenlerin 25 Ekim 2004'e kadar başvurmasını istemişti. 460 yatak kapasiteli, Celtabet 5,6 milyon dolar muammen bedelli Ankara Feribotu için 2, 124 kamarası, 130 pulman koltuğu, 214 araç kapasitesi bulunan 6,6 milyon dolar muammen bedelli Samsun Feribotu için 3, 180 yatak kapasiteli, 6 milyon değer biçilen TDİ Karadeniz Gemisi için ise 3 teklif geldiği bildirildi. İsimleri gizli tutulan, 3 gemi için 8 teklif veren kişi ya da kurumlar, "nihai pazarlık" için 1 Kasım günü TDİ binasına gelecek.

ABD doları üzerinden alınacak tekliflerde en yüksek fiyatı veren kişi ya da kurum yine ödemeyi dolarla yapacak. İhale bedelinin tamamının peşin ödenmesi durumunda yüzde 10 indirim uygulanacak. Teklif verenlerden, Samsun Feribotu için 200 bin dolar, Ankara Feribotu için 175 bin dolar ve TDİ Karadeniz Gemisi için 250 bin dolar geçici teminat bedeli alındı. İhale bedelinin asgari yüzde 30’u Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcunun yüzde 30’u birinci yıl, yüzde 20’si ikinci yıl, yüzde 20’si üçüncü yıl sonunda ödenmek kaydıyla azami 3 yılda, bakiye anapara üzerinden ödeme tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla ödenebilecek.

Deniz Kuruvaziyer A.Ş. adıyla bir şirket kurarak ihaleye katılan Deniz Ticaret Odası, Ankara ve Samsun feribotlarını alarak kuruvaziyer sektörüne giren ilk özel firma olmayı hedefliyor.

Editör: TE Bilişim