Yaşam Göreve Başladı

MERSİN'de Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanlığı'nda görevlendirilen 'TCSG Yaşam' arama ve kurtarma gemisi göreve başladı.

Mersin Limanı'da demirleyen 'Yaşam' için düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, askeri personel ve daire müdürleri katıldı. 'Dosta güven, umutla yaşam' parolası ile isimleri 'Dost, 'Güven', 'Umut' ve 'Yaşam' şekilde belirlenen arama kurtarma gemilerinden 'Yaşam', bundan sonra alanımızda vazife yapacaktır.

22 Knot hız yapalbilen, kesintisiz 8 gün boyunca denizde kalarak 3 bin deniz mili yol katedebilen Yaşam, arama kurtarma merkezi, helikopter platformu ve yangın söndürme sistemleri dışında, acil tıbbi müdahale odası ve ekibi, dalgıç personeli benzeri denizde yaşam kurtarma yeteneğine sahiptir' dedi.

Erhan, konuşmasının ardından Gemi Komutanı Sahil Güvenlik Yarbay Oğuz Bavbek'e Komutanlık Flandırası'nı (fors) verdi. Teslimin ardından söz piyasa Vali Güzeloğlu ise, 'Yaşam gemisi Türk mühendislerinin, işçilerinin el emeği, gayreti ve Türk gücü ile üretilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtmek isterim. Akdeniz Bölge Komutanlığı içerisinde sularımızın ve sınırlarımızın emniyet ve güvenliğinin tesis edilmesinde bu onurlu görevi üstlenecek Yaşam gemisinin, güçlenen, gelişen ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen, ülkemizin gücüne kuvvet katacağının altını çiziyorum. Bu gemide en üstün teknoloji, radar ve seyir sistemleri, arama kurtarmaya yönelik olanak ve kabiliyetleri, helikopter ve hava destekli operasyon yeteneğini yöneten kuvvetli bir birime sahip."

Editör: TE Bilişim