Dalış Turizmi İçin Dev Sahil Güvenlik Gemisi Akdeniz’in Derinliklerine Batırıldı!
 
Antalya Deniz Ticaret Odası destekleri ile 15 Ekim 2017 Pazar günü saat 14.30 da Alanya Aşıklar Mevkii de Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 45 yıl hizmet vermiş TCSG 127 isimli gemi dalış turizmine katkı sağlaması için batırıldı.
 
Alanya Balıkçılar Barınağından hareket eden Big Kral isimli gemide gerçekleştirilen Gemi Batırma Törenine TOBB Başkan Yardımcısı  Halim METE, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı B. İnanç KENDİROĞLU, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı ve Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Alanya Protokolü ve Antalya Deniz Ticaret Odası üyelerinin katılımıyla  tamamlandı.
 
Gemi Batırma töreninde katılımcılara bilgi vermek üzere Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı B. İnanç KENDİROĞLU gerçekleştirilen gemi batırma töreninin amacı ve nasıl gerçekleştirildiğiyle alakalı bir konuşma yaptıktan sonra TCSG 127 Sahil Güvenlik Gemisinin son komutanı olan SG. Yüzbaşı Çağlar HANIMELİ TCSG 127 gemisinin kısa tarihçesini anlattıktan sonra duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Açılışın ardından protokol, odamız üyelerinin sorunlarını ve sektörle alakalı çözümleri konuşmak amacıyla balıkçı barınağındaki günübirlik yat ve tekne sahiplerini ziyaret ettiler.
 
TCSG 127 Sahil Güvenlik Gemisinin kısa tarihçesi :

1969 yılında İstanbul Taşkızak tersanesinde inşasına başlanmış olan TCSG 127 Sahil Güvenlik Gemisi 1971 yılında denize indirilmiştir. Samsun, Bartın, Amasra da görev yaptıktan sonra 2013 yılında konuş yeri Antalya olarak değiştirilmiştir. 2013-2016 yılları arasında Antalya'da görevine devam ettikten sonra 01.11.2016 tarihinde İçişleri Bakanlığının onayı ile hizmet dışına çıkarılmıştır.

Editör: TE Bilişim