Liebherr tarafından TCEEGE’nin iskele ve çalışma prensiplerine gore özel dizayn edilen vinçlerin dünyadaki diğer konteyner terminallerinde bir benzeri bulunmamaktadır. Double boom olarak tanımlanan vinçler, TCEEGE’ye  iskelenin iki tarafında da hizmet verme şansı tanırken, Super Post Panamax kapasitesindeki yüksek tonajlı yeni jenerasyon gemilere de vinç başına saatte ortalama 35 hareket ile hızlı bir servis verebilecek kapasitededir.Twin lift olarak çalışabilen vinçler, 60 ton kapasitesindedir ve  gemi üzerindeki 18. sıradaki konteynere uzanabilmektedir.

TCEEGE Konteyner Terminali Genel Müdürü Mehmet Bosna, 2 adet SSG vincin montaj işleminin tamamlanmasının ardından Temmuz ayının sonlarında faaliyete geçmelerini planladıklarını dile getirdi.Sayın Bosna, TCEEGE’nin faaliyete başladığı günden itibaren  bölgede hızlı, güvenilir servisi, ve terminal yönetimi felsefesiyle fark yarattığını belirtti.

Modern ve son teknolojiye sahip ekipmanları, ortalama -20 metreye ulaşan su derinliği,  120 dönüm üzerindeki istif sahası ve  bilgi yönetim sistemiyle uluslararası standartlarda hizmet verdiklerini vurgulayan Bosna, yeni vinçlerle de beraber TCEEGE’deki amaçlarının bugüne kadar bölge limanlardaki alt ve üst yapı kısıtları nedeniyle Izmir’i uğraklarından çıkarmış ana servisleri geri kazanmak olduğunu belirtti. Ki bu bağlamda 2012 yılının başında, bir Uzak Doğu servisi TCEEGE ile beraber bölgemize ilk kez direkt uğrak koydu. Bu tarz gelişmelerin bölgenin uluslararası piyasada rekabetçiliğini arttırarak dış ticareti olumlu etkileyeceğini belirtti. TCEEGE’nin artan kapasiteye hazır olduğunu, mevcut 400.000 TEU’luk kapasitelerini 1.000.000 TEU kadar arttıracabileceklerini vurgulayan Bosna, bölgeye ve terminallerine inandıklarını dile getirdi.

TCEEGE Konteyner Terminali

TCEEGE Konteyner Terminali bir Grup TCB üyesidir. Grup TCB, İspanya merkezli dünyadaki lider terminal operatörlerinden biri olup, Şu an itibariyle İspanya, Brezilya, Küba, Meksika, Kolombiya ve Türkiye olmak üzere 6 ülkede 13  konteyner terminali işletiyor. Ayrıca 3 bölgede demiryolu operatörlüğü yapıyor. Son olarak grup bünyesine Ennore , Hindistan’da bir terminal daha katıldı. 2 milyon TEU kapasitesili yeni terminalin önümüzdeki sene faaliyete geçmesi planlanıyor.

İzmir merkeze 55 km, TCDD Aliağa Biçerova tren istasyonuna yaklaşık 600 m uzaklıkta bulunan TCE-EGE Konteyner terminali, 750 m uzunluğunda gemi yanaşılabilir rıhtıma ve ortalama -20 m deniz derinliğine sahip, 3 adet mobil liman vinç, 6 adet RTG, 2 adet 45 ton kapasiteli dolu konteyner istifleme vinci ve 18 adet 65 ton kapasiteli konteyner dorsesi bulunuyor. TCEEGE yönetim sistemini;  ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO: 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi  ile belgelendirmiştir.

Editör: TE Bilişim