TCDD Bandırma Liman İşletme Müdürü Kılıç Açıklaması

TCDD Bandırma Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, "2015 yılı sonuna kadar bitmesi planlanan inşaat sonrasında, Bandırma-Tekirdağ arasında çalışacak tren ferisi (demiryolu bağlantılarıyla vagonların gemiye yüklenmesi ve boşaltılması) 35-50 vagon arasında yük taşıyacak" dedi.

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) kapsamında limanlara yakın olmayan Anadolu'nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa'ya doğrudan bağlamayı amaçlayan proje ile ilgili bilgi veren Kılıç, rampanın bitmekte olduğunu belirtti. Proje sayesinde İzmir, Manisa, Denizli, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya ve Kayseri'deki yük toplama merkezlerinden blok trenlerle alınan yüklerin öncelikle Bandırma'daki (Okçugöl İstasyonu) Konsolidasyon Merkezi'ne ulaştırılarak Avrupa'ya ulaştırılacağını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"BALO projesi yük taşımacılığında tıkanıklığa neden olan İstanbul'u, Bandırma ve Tekirdağ arasında tren feribotu işletmek yoluyla rahatlatmak ve limanlara yakın olmayan Anadolu'nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa'ya doğrudan bağlamayı amaçlayan bir proje. Bu proje kapsamında Bandırma Limanı içinde kapak atma rampı inşaatında denize 172 adet kazık çakılmıştı. 2-3 nolu rıhtımda kazıkları çakılan inşaatın TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapım işi özel bir inşaat firmasına verildi. 2015 yılı sonuna kadar bitmesi planlanan inşaat sonrasında Bandırma-Tekirdağ arasında çalışacak tren ferisi 35-50 vagon arasında yük taşıyacak."

Editör: TE Bilişim