İstanbul'dan TIR'larla getirilen iki yolcu Casinomaxi gemisi, Van Gölü'nde hizmete girdi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın açtığı Tatvan'daki Liman Başkanlığı ise, bölgede bayram havası yaşanmasına yol açtı.

İstanbul'dan TIR'larla getirilen 2 yolcu gemisi Tatvan sahilinden Van Gölü'ne indirildi. Tatvan'da oluşturulan liman başkanlığı da hizmete açıldı. Bakan Yıldırım, Kabotaj Kanunu'nun, sahiller arasında gemilerin yük ve eşya taşımacılığı hakkını vermesine rağmen geçen yıllar içinde, bu kanunun avantajlarının kullanılmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım. Trabzon Bölge Müdürlüğü'ne bağlı hizmet verecek Tatvan Liman Başkanlığını hizmete açtı. Daha sonra Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 79. yıldönümü kutlamalarına kanlan Yıldırım. Denizcilik Bayramı kutlama etkinliklerini Tatvan'da yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin kara sınırlarının uzunluğunun 2 bin 700 kilometre, denizlerinin uzunluğu ram İse 8 bin 400 kilometre civarında olduğuna işaret eden Yıldırım, "Yani karayolu uzunluğunun 3 katından fazla, deniz kıyılarımız vardır. O halde denizlerimizi çok daha etkin kullanmak, denizlerimizin halkımızın ihtiyaçlarına daha fazla katkı sağlamasını temin etmek, hükümetlerin başlıca görevleri olmalıdır" dedi.

Bakan Yıldırımın Van Gölü keyfi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1995 yılından beri atıl olan ve 750 milyar lira harcanarak 5 ayda onarılan Refet Ünal Feribotu ile Van Gölü'nde kısa bir gezinti yaptı. Daha sonra Nemrut ve Beşminare yolcu gemilerinin Van Gölü'ne indirilmesini ve su kayağı gösterilerini izleyen Bakan Yıldırım, 2003 yılındaki Kabotaj Bayramı kutlamalarında açıkladıkları kararlarla, ülke kıyılarını turist gemilerine açtıklarını söyledi.
 

 TATVAN (A.A)

Editör: TE Bilişim