Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Tatvan Devlet Hastanesi, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü Bitlis ile Tatvan arasındaki Rahva bölgesinde yapılan Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’ne taşınacak. Hastane, yeni binasında 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Tatvan Devlet Hastanesi’nin tamamen Rahva bölgesindeki yeni binaya taşınacağını belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, ek hizmet binası olarak ilçe merkezinde Doğumevi Hastanesi olarak bilinen Esentepe Mahallesi’ndeki Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binasında da sağlık hizmeti verileceğini söyledi.
Yeni açılacak olan 400 yataklı Tatvan Devlet Hastanesi’nde odaların yarısının tek yataklı, diğer yarısının da çift yataklı olduğunu kaydeden Akay, “Daha önce mevcut olmayan özellikli birimler, yanık ünitesi, onkoloji ve anjiyo ünitesi, yeni doğan bakım ünitesi ve ileri basamak yoğun bakım üniteleri açılış ile birlikte hizmet vermeye başlayacak. Tam donanımlı olan ve bölge hastaneleri düzeyindeki bu hastanemizde 52 yataklı yoğun bakım ve 15 ameliyathane mevcuttur” dedi.

Her türlü teknik donanıma sahip olan yeni hastanede tüm sağlık işlemlerinin tam kadro doktorlarla birlikte yürütüleceğini belirten Akay, şöyle konuştu: “Yeni gelecek olan yan dal uzmanlarla birlikte doktor ve hemşire sayısı şu anki kadronun iki katı kadar olacak. Tatvan’ın sağlık hizmeti olarak aldığı fakat donanım olarak daha önce alamadığı konforu da bu hastane sağlayacak. Yeni Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’ne aksilik olmazsa 19 Mayıs günü taşınmayı ve 23 Mayıs Pazartesi günü de sağlık hizmeti vermeyi planlıyoruz. Yeni hastanemiz ilçe merkezine 8 kilometre mesafededir. Ulaşımı rahat, ama yine de Doğumevi Hastanesi olarak bilinen Esentepe Mahallesi’ndeki Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binası açık kalacak. Orada Kadın Doğum ile Çocuk acil servisleri zaten hizmet veriyor. Onlar devam edecek ve ek olarak orayı biraz daha geliştirip, buraya gelemeyecek ve gelme gereksimi duyulmayacak olan bütün hastalar için uygun hale getireceğiz. Üst düzey sağlık hizmeti verecek olan ana binamız burası olacak ve Tatvan ilçe merkezinde de bir ek hizmet binamız olacak.”Cihan
Kaynak: cha