ARTVİN’DE TANKER FACİASI UCUZ ATLATILDI

ARTVİN-Artvin'de şoförünün aşağı inmesi sonrasında kaymaya başlayan petrol yüklü tanker, uçuruma yuvarlanırken, son anda petrol istasyonun demir parmaklarına takılarak havada asılı kaldı.

Artvin'de Kamiloğlu Petrol istasyonunda park halindeyken motorin yüklü tanker, aracı çalıştıran işçi indikten sonra aniden kaymaya başladı. İşçinin araca binerek el frenini çekmesine rağmen durmayan tanker demir korkulukları kırdıktan sonra yamaçtaki istinat duvarında asılı kaldı. 5 saatlik yoğun çalışmanın ardından araç kurtarıldı.

Olay Miralay Şükrü Bey Caddesi üzerindeki bir petrol istasyonunda saat 08.30 sıralarında meydana geldi. İşyeri çalışanı 25 yaşındaki Mesut Yiğit, istasyonda park halinde bulunan yaklaşık 3 bin litre motorin yüklü 08 K 0286 plakalı tankere binerek motorunu çalıştırdı. Aşağı indikten sonra aracın hareket ettiğini gören Mesut Yiğit, hemen araca çıkarak el frenini çekip durdurmaya çalıştı. Ancak aracın uçuruma doğru gittiğini gören Yiğit kendini son anda dışarı attı. Tanker ise, demir parmaklıkları kırarak uçurumun kenarında asılı kaldı.

Olay sonrasında çevrede güvenlik önlemleri alındı. Miralay Şükrü Bey Caddesi ulaşıma kapatıldı. Aracı çekmek için yetkililer seferber oldu. ERG inşaattan getirilen özel bir vinçle uçurumdan kurtarılan tanker daha sonra güvenli bir yere çekildi.

Kazanın Sabah 08.00 gibi gerçekleştiğini belirten Yücel Kurt basın mensuplarına kazayla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Kaza’da hata desek yok eksiklik desek var gibi tesadüfler sonucu meydana gelen bir kaza. Ufak gibi görünüyor ama Artvin’in coğrafi yapısı gereği tehlike arz ediyor. Alt yollarda ki insanlar, oradan geçen araçlar zarar görebilirdi. Şoför kardeşimizin ve bizlerin verilmiş sadakası varmış. Aracın lastikleri yerden kesilince motorla şanzımanın arasına betonun sıkışmasıyla araç tesadüfen duruyor. Tamamen tesadüf olan bir şey. Bu tesadüf sayesinde büyük bir kazadan faciadan kurtarmış olduk.” dedi.

Tankerin dizel yüklü olduğunu ifade eden Kurt; “Sonuçta dizelde olsa yanıcı bir madde. Tankerinde kendine göre özel güvenlik donanımı var. Önemli olan tankerin aşağıya yuvarlanmayıp görünmemiş kazaların önüne geçilmesi olmasıdır”  dedi.
Artvin bürokrasisinin de kaza sonrasında seferber olduğunu ifade eden Kurt gösterdikleri hassasiyet nedeniyle kurumlara teşekkür etti. “İnşallah bu duyarlılık başka konularda da hakim olur” dedi.

Editör: TE Bilişim