Tayyip Erdoğan iskeleye çarptı 

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Pendik -Yalova seferini yapan 'Recep Tayyip Erdoğan' isimli hızlı feribot Yalova iskelesine yanaşırken iskeleye çarptı. Çarpma sonucu ayakta olan 4 kişi yaralandı.

İDO'nun 31 Aralık 10.45 Pendik-Yalova seferini yapan Recep Tayyip Erdoğan isimli feribot, 11.30'da Yalova iskelesine yanaşırken hızını ayarlayamayınca sert bir şekilde iskeleye çarptı. 

Feribot kazasında Zeynep Özdemir(70), Göguş Akdeniz(49), Elif Can(20) ve yabancı uyruklu Natalia Federesova(59) isimli vatandaşların feribotun iskeleye yanaşırken ayakta olduğundan dolayı düşüp yaralandıkları bildirildi.

Yaralanan yolcular Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yaralılara müdahale edildi. Yaralanan vatandaşlar tedavileri yapıldıktan sonra 3 taburcu oldu. Zeynep Özdemir'in( 70) yaşlı olmasında dolayı akşama kadar müşahade odasında tutulduğu bildirildi.

İDO yetkilileri kazanın yolcuların güvenlik tedbirlerine uymamasından kaynaklandığını belirterek "Biz İDO olarak yolcularımıza her seferimizde gemi yanaşmadan kimsenin yerinden kalkmaması uyarılarında bulunuyoruz ama yaralanan vatandaşlarımız bu kuralı ihlal ettiklerinden bu sonuç ortaya çıktı.Yaralanan yolcularımızın hastane masraflarını İDO olarak biz karşılıyoruz." dedi.

İDO yetkilileri kazayı yapan 'Recep Tayyip Erdoğan' isimli hızlı feribotun seferlerine devam ettiğini söyledi.

haberler.com

Editör: TE Bilişim