SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Almanya'nın SWATH tekneler konusunda uzmanlaşmış tersanesi Abeking&Rasmussen; Belçika Kılavuz Kaptanları için inşa ettiği SWATH pilot teknesi WIELINGEN'i dün teslim etti.

Tersanenin Belçika kılavuz kaptanlarına teslim ettiği ikince SWATH tekne olan WIELINGEN 25 metre boyunda, gelişmiş katamaran özellikli SWATH tekne tipine sahip.

Aynı serinin ilk pilot teknesi olan WESTDIEP Mayıs 2011 tarihinde Belçika kılavuz kaptanlarına teslim edilmişti.

Serinin 3. ve en son pilot teknesi ise bu yılın Aralık ayında teslim edilecek. Gelecek yıl ise pilot teknelerinin ana teknesi olacak olan 60 metre uzunluğundaki SWATH kılavuz kaptan istayon gemisi Belçikalı kılavuz kaptanlara teslim edilecek ve seri tamamlanacak.

14 Mayıs 2009 tarihinde Belçika Başbakanı Kris Peeters Brüksel'de Belçika Limanları için yeni kılavuzluk sistemi için imza atmıştı. Finansman kamu ve özel sektör işbirliği ile Dexia grubu liderliğinde gerçekleştirildi.

Abeking&Rasmussen'in SWATH teknolojisinin seçilmesi ise Alman kılavuz kaptanların bu teknelerle kılavuzluk hizmetlerinde olumlu deneyimler yaşamış olmaları etkili oldu.

Elbe Kılavuz Kaptanlar Birliği 1999 yılından bu yana bu tip teknelerle başarıyla hizmet veriyor. 25 Metre SWATH pilot teknesi ve 60 metre uzunluğundaki ana istasyon gemi ile Cuxhaven açıklarında Kuzey Denizinde her türlü hava koşulunda hizmet verebiliyorlar.

On yıldır SWATH teknelerin kullanılmasıyla Elbe Kılavuz Kaptanlar Birliği daha emniyetli ve daha yeterli kılavuzluk hizmeti verebildiler.

Ayrıca bu tekneleri kullanan Hollanda kılavuz kaptanları da tekneyle ilgili olumlu referans verdiler.  Daha sonra ihale aşamasında en iyi teklif Abeking&Rasmussen tarafından verildi ve bu tersane seçildi.

Bu tekneler ile birlikte Abeking&Rasmussen tersanesinin dünya genelinde sattığı SWATH tipi kılavuz kaptan teknesi sayısı 22'yi buldu.


 

Editör: TE Bilişim