SÜT KUTULARINDAN YAPILMIŞ GEMİLER, BUGÜN HALİÇ'TE YÜZDÜRÜLECEK: Kullanılmış süt kutularından yapılan ‘gemi’ oldukça sağlam
 
Sağlıklı bir çevre için geri dönüşümün önemine dikkat çekmek isteyen Tetra Pak, süt kutularından yapılmış gemileriyle bugün Haliç'te

Bugün Haliç’e çevirirseniz gözlerinizi, kartondan gemilere rastlayacaksınız, şaşırmayın...

Zira Tetra Pak ve WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ev sahipliğinde Dünya Çevre Haftası vesilesiyle düzenlenecek şenlikte, Tetra Pak süt ve meyve suyu kutuları kullanılarak yapılan gemiler Haliç’te yarışacak.

Tetra Pak Çevre Müdürü Ferid Ekmekçioğlu’na şenliğin işaret ettiği mesajı soruyoruz; şu şekilde özetliyor:

“Yüzde 100 geri dönüştürülebilir olan içecek kartonlarımızın Türkiye’deki geri dönüşüm çalışmalarına öncülük ettik, etmeye de devam ediyoruz. Karton ambalajlardan yapılan gemilerin yarıştırıldığı etkinlikler daha önce yurtdışında da yapıldı. Yüzde 100 geri dönüşümlü ambalajlar kullanarak çevre için neler yapabileceğimizi gösterebileceğimiz bu eğlenceli etkinliği ülkemizde de düzenleyebileceğimizi düşündük. Haliç’te gerçekleştireceğimiz etkinliğin odağında yine çocuklar olacak çünkü çevre bilincinin erken yaşlarda kazanılmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz.

Tetra Pak tarafından üretilen aseptik karton ambalajların yüzde 100 geri dönüşümlü olduğu mesajını vermeyi amaçlıyoruz. Geri dönüşümün doğal kaynakların korunması açısından taşıdığı önemi, bu konuda bilinçli davranmanın çağdaş dünyanın bir gereği olduğunu anlatmayı amaçlıyoruz.” Atıkların geri dönüşümü sayesinde doğal kaynakların tüketiminde azalma ve enerji tasarrufu sağladığına dikkat çeken Ekmekçioğlu, etkinliğinde geri dönüşüm zincirinin hemen her halkasıyla bir araya gelerek, ancak birlikte başarabileceğimiz mesajını vereceklerini anlatıyor.

Yarışa Aroma, Pınar Süt, Dimes, Tamek, Aynes ve Kay Süt’ten oluşan altı firma ekipleriyle katılacak. Gemiler de firmaların sağladığı 12 bin ambalajla yapılmış. Ekmekçioğlu, aynı atölyede inşa edildiği için aynı özellikleri taşıyan gemilerde tasarımdan çok güvenliğe önem verildiğini anlatıyor.

Çocuklar için...

Etkinlikte katılımcıların içecek kartonunun kâğıt geri dönüşüm sürecini başından sonuna izleyebileceği küçük bir makine yer alacak.

Pazar gününü Haliç kıyısındaki şenlikte geçirecek olan bir çocuk, alandan nasıl ayrılacak peki?

Yanıt Ekmekçioğlu’ndan geliyor: “Eğer bir çocuk etkinliğimizden kafasında çevre için kendisinin de bir şey yapabileceği, buna geri dönüşüme katkıda bulunmakla başlayabileceği fikriyle ayrılırsa, bu bizim için bir kazanım olacak. Geri dönüşüm süreçlerine tanık olan, geri dönüşümden elde edeceğimiz kazanımları birinci ağızdan dinleyen çocukların bu bilinci kazanabileceklerini düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim