Sürmene Atölyeye Döndü 
 
Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan’ın öncülüğünde başlatılan meslek edindirme kursları sayesinde Sürmene’de işsiz ve yoksul aile kalmayacak.

Gemicilik konusundan marka bir ilçe olan Sürmene’de gemicilik üzerine ara elemanları da kendi bünyesinde yetiştirmek için kolları sıvayan Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan İŞ-KUR’un da desteklediği kursları başlatarak Sürmene İlçesi’nde bulunan teknik meslek ve meslek okullarını adeta atölyeye çevirdi.

Sürmene Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde açılan Gemi Boru Donanımı Kursu, Çelik Gemi Yapımı Kursu mevcut. Özellikle gemi inşası yapımında değerlendirilecek olan kaynak teknikleri kursu, Temel Gemi Elektrik Elektronik Kursu ve Gemi Maketçiliği Kursu bölge insanına iş olanağı sağlayacak. Sektör haline gelmesi planlanan gemi maketçiliği kursu ile bir çok ev hanımı meslek sahibi olarak ev ekonomisine katkı sağlaması planlanıyor.

Maketten Gemiler

Özellikle gemi maketçiliğine bayanların ilgi göstermesi bölge ekonomisine artı bir katkı sağlaması hedeflenmekte. 20 kursiyerin gemi maket yapımı konusundan meslek sahibi edindirilmesi ve bu bağlamda özellikle bayanların ilçe ekonomisine katkı sunacağını belirten Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan

“Gemicilik ve gemi yapımı konusundan bir marka olan ilçemizi gemicilik konusunda daha etkili ve dünya markası yapmak için açtığımız meslek edindirmeye yönelik kurslarımız daha da genişleyerek devam edecektir.

İlçemizde bulunan potansiyel iş gücünü meslek edindirme ile hareketli hale getirmek için hedeflediğimiz projeleri tek tek hayata geçireceğiz” diyerek herkesin meslek sahibi olabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 

Editör: TE Bilişim