İran'ın Suriye'ye silah taşımak için kiraladığı iddia edilen ve 18 Nisan'da İskenderun Limanı'na çekilen Alman Bockstiegel şirketine ait 'Atlantic Cruiser' adlı kuru yük gemisinde silah çıkmadı.
 
AFP'nin haberine göre, Türk gümrük yetkililerinin hazırladığı raporda 'Kontrol edilen mallar içinde silah, mühimmat ve askeri malzeme olarak tanımlanabilecek hiçbir malzeme bulunmamıştır' ifadeleri kullanıldı. Raporda 'Gemide bulunan malzemelerin türlerinin, numaralarının ve sayılarının önceden sunulan kargo belgeleriyle tamamen uyumlu olduğu' belirtildi. Gemide yapılan ilk incelemede patlayıcı-mühimmat olduğu tespit edilince gemiye 'kırmızı bayrak' çekilmişti. İndirilen malzemelerin gemiye tekrar yüklendiği ve geminin normal rotasına devam etmek üzere yola çıkacağı belirtildi.

Annan: Kabul edilemez

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingde Suriye'deki durumun kaygı verici olduğunu söyledi. Annan, BM gözlemci heyetinin kentleri terk ettikten hemen sonra Suriye ordusunun girdiğine dair haberler için 'Doğruysa, tamamen kabul edilemez ve kınanması gereken bir olay' ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim