Kurtarılma isteğini annesine çektiği mesajla ileten Emran Kayan yetkililerden yardım istiyor.

Gözü yaşlı anne Muazzez Kayan ise çocukları ile birlikte oğlunun kurtarılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Damla isimli yük gemi ile Libya'ya hayvan yemi götüren 12 personel, 29 Şubat'tan bu yana gemide mahsur kaldı. Gemide yağcı olarak bulunan Emran Kayan'ın ailesine bildirdiğine göre, gemi Lazkiye civarlarında karaya oturdu.

Suriye'deki karışıklıklar ve geminin karaya oturması yüzünden perişan olan personellerden Emran Kayan durumu mesajla ailesine bildirdi. Geminin askeri bölgenin yakınlarında karaya oturduğunu bildiren Kayan'ın çektiği mesajlar ise ailesini korkutuyor.

'Suriye'de işler karışıyor' diye başladığı mesajından durumun gazetecilere aktarılmasına isteyen Kayan mesajının devamında "Suriye'nin Lazkiye kenti yakınlarındaki askeri birliğin orda 12 personelle hayatlarının tehlikede olduğunu söylüyor."

Mesajı alan gemicinin annesi Muazzez Kayan'ın günlerdir gözyaşı dinmiyor. Mersin'in Akdeniz İlçesine bağlı Karaduvar mahallesinde oturan Muazzez Kayan iki çocuğuyla birlikte oğlunun bilgisayarındaki fotoğraflarına bakarak teselli olmaya çalışıyor. Oğlunun çalıştığı geminin 20 gün önce Lazkiye civarlarında karaya oturduğunu ifade eden anne Kayan, "Şirket yetkilileri ile görüştük. Bu gün yarın gemiyi çekeriz dediler ama bir türlü ulaşamadılar. Şimdi artık hayatlarından endişe duyuyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

Sağlıklı bir şekilde irtibat kuramadıkları oğlunun durumunu mesaj çekerek kendilerine ilettiğini ifade eden gözü yaşlı Anne, "12 kişi olduklarını söylüyor. Gemileri fırtınada alabora olmuş. Savaş yeri olduğu için kurtaramamışlar. Artık hayatlarından endişe ediyoruz. En son Libyaya gitmişler. Suriye açıklarında alabora olunca Lazkiye civarında karaya oturmuşlar." şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim