Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin 21. Genel Kurulu, bu sabah Londra'da Grange St. Paul's Otelinde IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında kılavuz kaptanların yüzyıllar boyunca gemi kaptanlarına tehlikeli sularda emniyetli seyir için kılavuzluk ettiğine değinen Sekimizu, özel yerel bilgilerin gerekli olduğu zor sularda kılavuz kaptanların günümüzde de başarıyla görev yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Kılavuz kaptanların ulıuslararası kuruluşu olan IMPA'nın temellerinin 1973 yılında Kiel'de atıldığına dikkat çeken Sekimizu, bugün IMPA'nın 8000 kılavuz kaptanı temsil eden büyük bir organizasyona dönüşmüş bulunduğunu belirtti. 

Uluslararası arenada kılavuz kaptanların resmi sesinin IMPA olduğuna değinen Sekimizu, bu durumun Uluslararası Denizcilik Örgütü için de geçerli olduğunu kaydetti. Sekimizu; 'IMO'daki değerli katkılarından ötürü IMPA'ya müteşekkiriz' dedi.

Kılavuz kaptanların 2 yılda bir yapılan genel kurullarının ilk kez Londra'da gerçekleştiğinbelirten Sekimizu, 2012 yılının Londra için hareketli bir yıl olduğunu, dünyanın her yerinden atletlerin yarışmak üzere Londra'da toplandıklarını söyledi.

Sekimizu; 'Burada sizlerle deniz taşımacılığının geleceğine ilişkin görüşlerimi paylaşmak üzere bulunuyorum. İnanıyorum ki kılavuz kaptanlar bu gelecekte önemli bir rol oynayacaklardır' şeklinde konuştu. 

'Sürdürülebilir kalkınma önemli'

Konuşmasında 'sürdürülebilir kalkınma'ya özel bir önem atfeden IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu,  Haziran ayında BM Sürdürülebilir Kalkınma toplantısı için Rio'da bulunduğunu ve bu toplantıyı deniz taşımacılığının sürdürülebilir kalkınmadaki önemini anlatmak için bir fırsat olarak gördüğünü kaydetti.

Sürdürülebilir kalkınmanın kılavuz kaptanlar için ne ifade ettiğini soran Sekimizu; kendisinin bu konuda bazı önerileri olabileceğini söyledi.

Deniz taşımacılığında sürdürülebilir kalkınmanın altı ayağı bulunduğunu söyleyen Sekimizu, bunların başında Emniyet Kültürü ve Eğitimin geldiğini söyledi. 

Deniz trafik yönetiminin sürdürülebilir kalkınma açısından önem arzeden konulardan birisi olduğunu belirten Sekimizu, kılavuz kaptanların son derece önemli bilgi birikimi ve deneyimlerinden bu alanda yararlanmak istediklerini belirtti. 

 Sekimizu; 'Kılavuz kaptanlar, deniz trafik yönetimi içerisinde sesleriini duyulabilir şekilde yükseltmelidirler' şeklinde konuştu. 

Sekimizu, IMO'da deniz trafik yönetimi altyapısı oluşturması için çalışma başlattıklarını ve IMPA2nın bu konuda önemli katkılar  sağlamasını beklediklerini söyledi.

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu; 'Kılavuz kaptanlar, tüm dünyada deniz taşımacılığında sürdürülebilir kalkınma açısından önemli bir rol oynamaktadırlar' dedi. 

Editör: TE Bilişim