Ses silahıyla etraftakilerin kulak zarlarını patlatabilen, su topuyla yaklaşan tekneleri batırabilen süper lüks yat Radiant İstanbul'da....

Kuruçeşme'de Savarona yatının hemen önüne demirleyen 110 metre uzunluğundaki süper lüks yatta yok yok...

Almanya nın yat inşasıyla ünlü Lurssen tersanelerinde inşa edilen süper yat 2009 yılında Rus medya zengini Boris Berezovsky için inşa edilmiş. En büyük rakini Roman Abramovich'i geçmeye çalışan Berezovsky yat için süper lüks donanım sipariş etmiş. Yatın donanımları arasında 75 knots süratle yattan ok gibi fırlayarak hızlı kaçışı sağlayabilen bir sürat motoru da var. 

Ancak Boris Berezovsky'nin hevesi kısa sürmüş; yatı daha tersaneden teslim almadan Birleşik Arap Emirliklerinden petrol zengini şeyh Abdullah al-Futtaim'e satmış... 

Süperyat, helikopter pisti, jimnsatk salonu, sinema, spa gibi lüks özelliklerinin yanısıra en ileri tenolojiye sahip ileri güvenlik sistemleriyle donatılmış.  Gemide düşük frekansta ses dalgaları üreterek yaklaşan kişilerin kulak zarlarını patlatabilen bir ses silahı bulunuyor. Bunun yanısıra 100 yarda mesafeden yaklaşan tekneleri batırabilme özelliğine sahip bir su topu da yatın silahları arasında bulunuyor. 

Yat ayrıca çevreyi koruma özellikleriyle de öne çıkyor. Yat bacadan çıkan partikülleri süzen karbon filtreleme sistemine sahip dünyadaki 2. yat olma niteliğine sahip. 

2 başiter ve 2 kıçitere sahip gemi 4 dizel ana makinesiyle çift uskurla  21 knots hıza çıkabiliyor.

 

Editör: TE Bilişim