Goodchild Marine ilk yüksek süratli pilot motorunu teslim etti

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, İngiltere'nin Southampton Limanında düzenlenen Seawork Boatshow fuarına katılan Goodchild Denizcilik Hizmetleri Ltd. adlı İngiliz şirketi burada sergilediği ORC 171 tipi en yeni dizayn pilot motorunu Estuary Services Ltd. şirketine sattı. Pilot botu, yeni sahiplerine teslim edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan şirket yetkilisi Alan Goodchild, "İlk yüksek süratli pilot botumuzu Seawork fuarında yeni sahiplerine teslim etmiş olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

Bu modern tekneler dünya çapında değişik konfigürasyonlarda 50'den fazla üretilmiş durumda. Teknede çift baş bodoslama bulunuyor. Bu da dalgalı denizlerde tekneye daha fazla dalga direnci sağlıyor.

Konforun da ön planda düşünüldüğü teknede kumanda bölümü akustik olarak izole edilmiş. 8 kişi için süspansiyonlu koltuklar mevcut. Klima kontrollü air condition da teknedeki lüks donanım arasında.

Tekne 17,8 metre uzunluğunda, 5,39 metre genişliğinde ve 1,44 metre draftı var. İki adet 600 beygir gücünde Scania ana makinenin gücü 5 kanatlı Hyperform pervanelere iletiliyor. İki diskli 'Quickshift" şanzıman aradaki iletişimi sağlıyor.

Bu kombinasyon pilot motoruna tam yükte 26 knots hız sağlarken tekne narinliği seyirde ekonomik oolarak yol alabilmesini sağlıyor.

Haberin tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.seanews.com.tr/article/worldship/78247/Goodchild-Marine-Pilot-Vessel/

 

 

Editör: TE Bilişim