Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekleyerek Isparta’da bir ilke imza attı.

Baş ağrısı şikayetiyle SDÜ Hastanesine gelen ve çekilen tomografi sonucunda beyin damarında anevrizma (baloncuk) tespit edilen hasta, Isparta’da ve SDÜ Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle sağlığına kavuştu.

Baloncuğun patlaması ve beyin kanaması sonucu hayati tehlike riski olan hastanın beyin anevrizmasına by-pass yapılarak kanama riskini ortadan kaldıran operasyon, Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut Recep Aktaş, Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Karaaslan ve Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Osmanlıoğlu’nun yönetimindeki ekip tarafından anjiografi eşliğinde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Aykut Recep Aktaş gerçekleştirdikleri operasyon hakkında şunları söyledi: “Kapalı yöntemle kasıktan girilerek, dünyada ve Türkiye’de son 5 yıldır etkinliği kanıtlanmış yüksek teknoloji akım çevrime cihazı kullanarak beynin sağ tarafını besleyen ana damarın çatallanma bölgesindeki anevrizmanın dolması ve basıncının artmasının önüne geçtik. Ayrıca bu cihaz, zaman içinde anevrizmanın kendiliğinden kaybolup yeni damar oluşumunu da düzenliyor.”

Hasta, yaklaşık bir saatlik bir anestezi sonrası 1 gün yoğun bakımda takip edildikten sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.Cihan
Kaynak: cha