Karasularımıza giren gemide kumar yasak

TÜRK karasularına giren yabancı kruvaziyer gemiler kumarhanelerini kapatacak. Korsan yayıncılıkla mücadelede, kaçak materyallere el koyanlara ikramiye verilecek.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu ile Turizmi Teşvik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, Türkiye’ye giriş işlemini tamamlamış Türk ve yabancı bayraklı deniz turizmi araçları; Türk karasuları ve limanları arasında serbestçe dolaşabilecek.

Kruvaziyer gemilerde casino varsa, Türk karasularında seyir sırasında kapalı tutulmasına ilişkin gerekli tedbirler ilgili idarelerce alınacak.

Süreli yayın basılan yerler dışındaki eserlerin çoğaltılması, materyallerin üretilmesi, dolumu, çoğaltımı ve satışını yapan yerler, ücret karşılığı sertifikalandırılacak.

Korsan olarak çoğaltılan nüsha ve yayınların ele geçirilmesi halinde, suça konu olan materyallerin ele geçirilmesine fiilen katılan, önleme, izleme ve soruşturmakla görevli olan denetim komisyonu başkan ve üyelerinden kamu görevlisi olanlara ikramiye ödenecek.

Kanunla, "Yerel yönetimler, asıl amacı kültür, sanat, turizm ve tanıtım faaliyeti olan dernek ve vakıflar ile özel tiyatrolar tarafından gerçekleştirilecek projelere nakdi yardımda bulunma" işleri de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevleri arasına alınıyor.

ANKARA-Hürriyet

Editör: TE Bilişim