Sular çekildi, halk panikte

Boğazda özellikle kasım ve aralık aylarında yaşanan gelgit nedeniyle deniz suyu derinliği bir metre kadar azaldı. Denize karışan Sarıçay'ın suları da bu yüzden boğaza doğru daha fazla akınca, kıyıları kurudu. Barınak olarak da kullanılan çayda bağlı 50 kadar tekne kendiliğinden karaya oturdu.

Görenleri hayrete düşüren bu durum, her zamanki gibi ‘depremin habercisi’ olarak değerlendirilip paniğe yol açtı. Sabah çaya gelerek denize açılmak isteyen balıkçılar gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Geçen yıl da aynı durumla karşılaştıklarını belirten balıkçılar, suyun çekilmesiyle karaya oturan teknelerin zarar görmemesi için önlem aldı. Balıkçılar, suyun yükselmesini beklemekten başka çareleri olmadığını söyledi.

Bu durumun normal olduğunu söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik, “Su çekilmeleri, atmosferdeki rüzgar yönü, hava basıncı gibi hareketlilikler nedeniyle yaşanıyor. Poyraz ve lodos rüzgarlarının değişkenliği de bu durumda rol oynar. Bu bir doğa olayı ve normal. Deprem ile yakından uzaktan hiçbir alakası yok'' diye konuştu.

Kaynak: İnternet Haber www.internethaber.com

Editör: TE Bilişim