Adana’da serinlemek için ağaca bağladıkları ipe tutunarak sulama kanalına giren ve ipin kopması sonucu hayatını kaybeden 9 ve 13 yaşındaki iki kuzenin cenazesi, toprağa verilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, teyze çocukları 9 yaşındaki Ali Can Yalman ile 13 yaşındaki Mustafa Kızılelma, dün saat 17.30 sıralarında DSİ'ye ait sulama kanalına gitti. Yüzme bilmedikleri için ağaca bağladıkları iple suya giren iki kuzen, ipin kopması sonucu kanalda sürüklenmeye başladı. Çevredeki vatandaşlar çocukları kurtarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine hemen olay yerine polis çağrıldı. Dalgıç polisler kanala girerek çocukları aramaya başladı. Olay yerine gelen Ali Can Yalman'ın annesi Fatma Yalman ile Mustafa Kızılelma'nın annesi Filiz Kızılelma gözyaşlarına boğuldu. Anneler çaresizce arama çalışmalarını izledi. Ancak akşam karanlığına kadar arama yapan polis çocukları bulamadı. Polis gece aramalara ara verdi. Bu arada, sulama kanalının da suyu kesildi. Su altı polisi sabahın ilk ışıklarıyla tekrar arama yapmaya başladı. Yapılan arama soncunda çocuklar Ali Hocalı Mahallesi'nde kanal kapaklarına yakın bir yerde bulundu. Yapılan incelemede çocukların hayatını kaybettiği belirlendi. Çocukların cenazeleri kanaldan çıkartılıp adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

İki kuzenin cenazeleri ise bugün toprağa verilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alındı. İki kuzenin cansız bedenleri aynı cenaze aracına koyulurken, iki kuzen önce babaocaklarına götürüldü. Ali Can Yalman ile Mustafa Kızılelma’nın cenazeleri daha sonra dualar eşliğinde Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cihan
Kaynak: cha