Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Deniz Kırıcı bitirme tezi olarak sualtı canlılarını anlatan kıyafetlerle farklı bir çekim yaparken, İstanbul'da ki Weekend Divers Kulübü deniz kültürünü yaygınlaştırmak için sualtı üzerine ücretsiz seminerler düzenliyor.

Balıkların renk ve dokularından hareketle tasarlanan kıyafetlerin bir model üzerinde sualtında fotoğraflandığı bitirme tezinde National Geographic'in Türk fotoğrafçılarından Zafer Kızılkaya'nın okyanuslarda çektiği kareler örnek alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde bir sergi açan Deniz Kırıcı denizleri ve sualtı yaşamını koruma mesajı vermeyi hedefledi. Okyanuslardaki canlıların renkli dünyasını dikkat çekerek Türkiye denizlerinde ki yaşama dikkat çekmeyi hadaflediğini söyleyen Kırıcı, "Hızla yok ettiğimiz denizlerimizde en azından herşeye rağmen varolan yaşamı korumak zorundayız. Doğanın sunduğu bu renkleri gelecek kuşaklarımızın da görmesi için harekete geçmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi. İmbat Sualtı Görüntüleme Merkezi'nın katkılarıyla gerçekleşen sergi 9 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Öte yandan denizlerimizdeki canlı yaşamına dikkat çekmek ve sualtı turizmini arttırmak için çalışmalar yapan Weekend Divers Kulübü'de etkinliklerine hız verdi. Deneyimli dalış eğitmeni Ertan Şide Erenköy'de ki kulüpte sualtı fotoğrafçlarını, deniz biyologlarını, belgesel yapımcılarını ve dünyanın farklı bölgelerinde dalış yapan usta isimleri sualtı tutkunlarıyla buluşturuyor. Weekend Divers Kulübü'ün son konukları Türkiye'de yeni gelişmekte olan engelli dalış disiplinin usta isimleri Bahattin Memişoğlu ve Murat Kulakaç oldu. 17 Ağustos depreminde kaldığı enkazdan iki bacağını kaybederek çıkmasına rağmen hayata dalış sporuyla tutunan Ufuk Koçak'da sualtı tutkunlarına deneyimlerini ve karşılaştığı ilginç olayları anlattı. Weekend Divers Kulübü yıl boyunca 30'dan fazla sohbet etkinliği düzenleyerek dalış camiasında farklı bir projeyi gerçekleştiriyor.

Editör: TE Bilişim