Sualtı çöpçüleri Karaköy’den daldı

Denizlerimizdeki kirlenmenin ürkütücü boyutlarını gözler önüne seren Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi üyeleri Karaköy’e temizlik dalışı gerçekleştirdi.
 
Denizlerimizdeki kirlenmenin ürkütücü boyutlarını gözler önüne sermeyi amaçlayan Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Karaköy’de bir temizlik dalışı gerçekleştirdi. Ocak ayından beri her ay İstanbul’un farklı kıyılarına dalan gönüllüler yoğun kar yağışına rağmen suda yaklaşık yarım saat kalarak dipten çöp çıkarttılar.
 
13 metreye dalan 14 dalıcı önce bilimsel araştırma için tabandan dip örneği aldılar. Daha sonra sualtı kameraları ile dipteki kirlenme belgelendi. Karada bulanan yaklaşık 30 üye ise çıkan çöpleri kayıt altına aldı. Toplam 120 materyalin arasında en çok dikkat çekenler 8 adet bıçak, bir incil, bir video kaset, inci kolye ve raketti. Sayılamacak kadar çok sayıda oltanın da derinlerde yattığı belirlendi.
 
Dipten çıkan tabanca ise vatandaşlara sergilendikten sonra tutanak tutularak yetkililere teslim edildi. Beyoğlu Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan deniz temizliğiyle ilgili bir konuşma yaptı. Soğuk hava, yoğun kar yağışı, kısıtlı görüş imkanlarına karşın gerçekleştirilen etkinlikte olta balıkçılığının habitata ve canlı yaşamına verdiği zarar ortaya çıktı. Masumane bir görüntüsü olan olta balıkçılığının direk ve dolaylı olarak canlı yaşamını olumsuz etkilediği görüldü. Kemikleşmiş atık birikimi de dalgıçların gözünden kaçmazken yoğun midye birikiminin kirliliği kapattığı belirlendi.
 
Haber: Gökhan Karakaş/İnternetHaber
DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim