Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Urla Çeşmealtı'nda düzenlediği “Sualtı Araştırma Yöntemleri” kampına katılan lisans ve lisans üstü öğrenciler, el becerilerini geliştirmek için denizin altında tamirat ve tadilat yeteneklerini geliştirdiler.

Düzenlenen kursla ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Lök, öğrencilerin su altında, ağaç kesmeyi, çivi çakmayı, vida sıkmayı ve benzeri yetenekleri öğrenip geliştirdiklerini söyledi. Bu yeteneklerin bir dalgıca her zaman yardımcı olacağını ifade eden Lök, şöyle konuştu:

“Araştırma yapan veya yapacak olan lisans üstü öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmak, çalışmalarında karşılaştıkları sorunlara çözüm bulabilmek, benzer konularda çalışan araştırıcıların, birbirleriyle ortak çalışma kültürlerini geliştirmeyi amaçladık.”

Kursu, TÜBİTAK-BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) maddi olarak desteklediğini anlatan Lök, Çeşmealtı'ndaki kursa, TSSF'nin (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) balık adam yeterliliğine denk yeterliliğe sahip 16 lisans üstü öğrencinin kabul edildiğini bildirdi.

Dört gruba ayrılan öğrencilerin, Merkez Müdürü Prof. Dr. Cengiz Metin başkanlığındaki öğretim üyelerinden “Basit Sualtı İşleri, Sualtı Görüntüleme Teknikleri, Sualtı Örnekleme Yöntemleri, Sualtı Ölçme ve Arama” konularında deniz altında değişimli olarak eğitim gördüklerini dile getiren Lök, kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verildiğini bildirdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim