Su alan bottaki sığınmacılar kurtarıldı

 Suriyeli 96 sığınmacı ile bir Kongolu, Ayvacık sahilinde bindirildikleri 20 kişilik botla yasa dışı yollardan Midilli'ye giderken boğulma tehlikesi geçirdi. Sığınmacılar, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na giderken bulundukları 20 kişilik bot su almaya başlayan 97 sığınmacı, sahil güvenlik ekiplerince kurtarılarak kıyıya getirildi.

Alınan bilgiye göre, Midilli'ye geçmek amacıyla organizatörlerle anlaşan Suriyeli 96 sığınmacı ile bir Kongolu, Ayvacık sahilinde 20 kişilik lastik botla Ege Denizi'ne açıldı. Hava koşulları uygun olmamasına rağmen Midilli'ye doğru ilerleyen sığınmacıların botu bir süre sonra su almaya başladı.

Bu sırada oluşan panik nedeniyle iki kadın baygınlık geçirdi. Gruptakiler, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait "Alo 158 İhbar ve Talep Hattı"nı arayıp yardım istedi. TCSG 28 Bot Komutanlığı ekipleri, kısa sürede ulaştıkları bu kişileri Küçükkuyu beldesine getirdi. Sığınmacılara, Küçükkuyu'daki rıhtımda gıda ve giysi yardımında bulunuldu.

Baygınlık geçiren iki kadına 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Editör: TE Bilişim