Su Ada üzerinde kurulu bir yapıda henüz belirlenemeyen nedenle saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Yangına, itfaiye ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında sadece maddi hasar oluştu.

PERSONEL TAHLİYE EDİLDİ

Su Ada'da çıkan yangın kontrol altına  alındı. Yangın nedeniyle adada çalışan personel, tekneyle tahliye edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi  itfaiyesi ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği  yangın, saat 12.20 sıralarında kontrol altına alındı.

Su Ada'daki yangın nedeniyle burada çalışan personel, bir tekneyle  tahliye edildi. Aynı tekneyle adadaki iş yerlerinde kullanılan sanayi ve  mutfak tüpleri de buradan alınarak Kuruçeşme'ye getirildi. Yangının, restoranlardan birinin bacasının alev almasıyla başladığı  ileri sürüldü.

Bu arada, yangının İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini etkilemediği  bildirildi.

GÖKŞEN: HASAR ÇOK

Su Ada’da çıkan yangına ilişkin Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Fatih Gökşen, “Üzüntü verici bir yangın. Bazı restoranların baca ve mutfak kısımlarında hasar fazla ama can kaybı yok. Sezon dolayısıyla kimsenin olmaması sevindirici. Sabotaj ihtimalini düşünmüyoruz” dedi.

Galatasaray Adası olarak bilinen Su Ada’da çıkan yangın sonrası Gökşen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaray’a ait olan Ada’da incelemelerde bulunduğunu, yangının kontrol altına alındığını ve tehlikeli bir durumun bulunmadığını söyledi.

Gökşen, “Üzüntü verici bir yangın. Bazı restoranların baca ve mutfak kısımlarında hasar fazla ama can kaybı yok. Sezon olmaması dolayısıyla kimsenin olmaması sevindirici. Sabotaj ihtimalini düşünmüyoruz” diye konuştu. Gökşen, restoranların içinde su yoğunluğu ve buna bağlı hasarın da oluştuğunu ifade etti.

Su Ada’daki tesislerin müdürü Ercan Alkan ise, olay sırasında içeride müşteri olmadığını belirterek, Ada’da 50 civarında yangın tüpü ve 3 yangın eğitimli personelin bulunduğunu kaydetti. Yangın çıkar çıkmaz eğitimli kişilerin yangına müdahale ettiğini, ancak zeminin ahşap olması, izolasyonun da kimyasal ve köpükten oluşması nedeniyle yangının kısa sürede büyüdüğünü söyleyen Alkan, “Yangının büyümesi ihtimaline karşı adada her zaman hazır bulundurduğumuz 3 tekneyle çalışanları tahliye ettik" dedi. (ANKA)

İstanbul'da, Su Ada'da çıkan ve maddi hasara neden olan yangın tamamen söndürüldü.

Su Ada'daki bir restoranın bacasının alev almasıyla başladığı belirtilen yangın, Beşiktaş itfaiyesi ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Tamamen söndürülen yangın, maddi hasara yol açtı.

Kaynak: Hurriyetim.com

Editör: TE Bilişim