Meksikalı yetkililer, Meksika Körfezi'ne doğru ilerlemekte olan Stan Kasırgası nedeniyle sahil şeridinde yaşayanları tahliye etmeye başladı.

Orta Amerika ülkelerinde tropikal yağmurlar, toprak kaymaları ve sellere neden olan "Stan" tropik fırtınası yüzünden ölenlerin sayısı 57'ye ulaştı.

İlk yardım servisleri, El Salvador'da 39, Nikaragua'da 10, Guatemala ve Honduras'ta 4'er kişinin öldüğünü açıkladı.

Bu arada, Miami Ulusal Kasırga Merkezi, Stan'ın 1. kategoriden kasırgaya dönüşerek Meksika kıyılarına ulaştığını belirtti.

Kasırgadan en çok etkilenen ülke olan El Salvador'da hükümet alarm durumu ilan ederek, binlerce kişiyi bölgeden tahliye etmek için çalışmalara başlamıştı.

Meteorologlar, birinci kategoride görülen kasırganın bugün ya da yarın Meksika'nın Veracruz eyaletini vurmasını bekliyor.

Bölgede okullar tatil edilirken devlete ait petrol şirketi Pemex, bazı petrol kulelerini tahliye etti.

Meksikalı yetkililer, körfez sahilinin büyük bölümüne kasırga uyarısını iletti, çok sayıda geçici barınak kuruldu. deneme bonusu Stan kasırgasının saatte 120 kilometre hızla ilerlediği öğrenildi.

El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta binlerce kişi, geçici barınaklarda kalmaya devam ediyor.

Kasırga kısa önce ABD'ni vuran Katrina kasırgası denli şiddetli değildi, ancak El Salvador'da yıkıma yol açtı.

Bölgede fırtınayla gelen şiddetli yağışın da sürmesi bekleniyor. Özellikle El Salvador'un yüzde altmışında toprak kayması tehlikesi bulunduğu, 300 yerleşimin sular altında olduğu açıklandı.

San Salvador'da kurtarma ekiplerinin, ulaşımın güç olduğu yerlere yardım götürmeye çalıştığı bildirildi.

Bu arada Guatemala'nın sel sularının bastığı bazı kesimlerinde olağanüstü hal ilan edildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim