Aralarında Fransa, Almanya ve İtalyan'ında bulunduğu 100'ün üzerinde şirketin katıldığı festivalde son model yatlar ve deniz motorları görücüye çıktı.

St. Petersburg Lenexpo fuar alanında gerçekleştiren festival organizatörlerin açılış konuşmasıyla başladı. Lüks deniz yat ve motor şirketlerinin tanıtımının yapıldığı organizasyonda, HT-Marine, Mobile Group ve Holland Yachts gibi lüks deniz yatı ve motoru alanında ünlü firmalar boy gösterdi.

Organizasyonun en ilgi çeken aracı, Rusya'da ilk kez gösterime çıkan ve kullanıcısının deniz üzerinde yürümesini ve uçmasını sağlayan Jetlev-Flyer oldu. Özel olarak düzenlenmiş bir koltuğun kenarlarından aşağı inen su yardımıyla, kullanıcısının havada kalmasını sağlayan alet izleyicilerin büyük ilgisini çekti. 75 km hızla kullanıcısını 10 metre yükseğe çıkartan su aracı fuarın gözdesi oldu.

1998 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Baltık deniz festivaline Rusya, Almanya, Hollanda, Polonya, Slovakya, Finlandiya, Fransa ve Estonya'nın da aralarında bulunduğu 100'den fazla şirket katılıyor. Lüks yat ve deniz motoru tutkunlarını bir araya getiren festival, 31 Mart-3 Haziran tarihleri arasında St. Petersburg'da düzenleniyor.

 

Editör: TE Bilişim