SPK'dan Global'e 60 bin YTL para cezası

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Global Yatırım Holding'e, Galataport, İskenderun Limanı ihaleleriyle ilgili gecikmeli ve Mersin Limanı ihalesiyle ilgili de özel durum açıklamasında bulunmadığı için toplam 60 bin YTL idari para cezası verdi.

SPK, Global Yatırım Holding'le ilgili olarak Galataport ihalesine, Royal Carribbean Cruises liderliğindeki ortak girişim grubu bünyesinde teklif vermesine karşın, kamuoyuna gecikmeli olarak açıklama yaptığı gerekçesiyle 20 bin YTL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK, Global'e, İskenderun Limanı ve Mersin Limanı'nı ihalesiyle ilgili de 20'şer bin YTL idari para cezası verdi. Kurul, holding niteliği taşıyan şirketin temel faaliyet konusunun finansal duran varlık yatırımı yapmak olduğunu belirterek yatırımcıların şirketle ilgili olarak aldıkları yatırım kararlarında ağırlıklı olarak şirketin iştiraklerinin, bağlı ortaklıklarının ve müşterek yönetime tabi ortaklıklarının faaliyetlerinin ve mali yapılarının belirleyici bulunduğunu dikkate aldığını açıkladı.

SPK, şirketler arasındaki bilgi akışının iyileştirilmesi, düzenli bir grup içi raporlama sisteminin oluşturulması ve buna bağlı olarak iştirakler, bağlı ortaklıklar ve müşterek yönetime tabi ortaklıklara ilgili özel durum açıklamalarının ivedilikle yapılması gerektiğinin şirkete bildirilmesine karar verdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim