SOUTHAMPTON ÜNİVERSİTESİ KARİYER SEMİNERLERİ’NDE

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübünün düzenlemiş olduğu Bahar Dönemi Kariye Seminerleri Southampton Üniversitesi’nin katılımıyla devam etti. Üniversiteyi temsilen Mr.Leif Ollivierre (Senior Lecturer in Maritime Law) ve Mrs. Zoe Green(Internetional Recruitment Marketing Communication Service) konferansa katılımda bulundular

Seminer,İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nil Güler tarafından misafirlerin tanıtılması ile başladı.Katılımcılar ise sözlerine,üniversitelerini genel olarak tanıtarak ve üniversite içinde yer alan faaliyetler hakkında bilgi vererek başladı. Mr.Leif Ollivierre tarafından Southamptan Üniversitesi yüksek lisans programları hakkında ayrıntılı bilgi verilerek katılımcı öğrencilerin lisans eğitimini tamamladıktan sonra ,denizcilik sektörünün farklı dallarında ihtisas yapmalarına olanak sağlayan bölümler tanıtıldı.Ayrıca konferansın süregelen kısmında dünyada süregelen denizciliğe hakim olan kurum ve ülkeler hakkında genel bilgi sunumu yapıldı.Konferans sonunda öğrencilere 20 yıl sonra denizcilik sektöründe kendilerini nerede görmek istediklerini soran Olivierre,gelen cevaplardan sonra bu konu hakkında hedeflerin büyük olması konusunda bazı tavsiyerlerde bulundular.Seminer,öğrencilerin konuklara olan sorularıyla son buldu.

İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri tarafından ağırlanan misafirlere fakülte öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Volkan AYDOĞDU ile birlikte fakülte yerleşkesinde kısa bir tanıtım turu yapıldı. Gezi esnasında fakültenin olanaklarından etkilendiği gözlenen Mr. Ollivierre ,ayrıca devam etmekte olan müfredat hakkında bilgi edindi. Öğrenciler,katılımlarından dolayı Southampton Üniversitesi temsilcilerine ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Kariyer Kulubü’ne teşekkürlerini sundular.

Editör: TE Bilişim